TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka 0 zł ; wysyłka od 9 zł, do darmowej wysyłki brakuje 150 zł
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
wysyłka od 9 zł, do darmowej wysyłki brakuje 150 zł
do zapłaty 0 zł
KOD RABATOWY
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
      Czy pierwszy napar powinno się wylewać? O płukaniu herbaty Ile kosztują najdroższe herbaty? Gongfu cha – historia, teraźniejszość, praktyka Ceramika artystyczna Inge Nielsen Sencha – sztandarowa herbata japońska Gaiwan – najważniejsze narzędzie herbaciarza Ceramika herbaciana Jiriego Duchka Dancong – Oolong z Gór Feniksa Japońskie herbaty czarne Skalne herbaty z gór Wuyi Herbata tajwańska, cz. IV: Herbaciane regiony Tajwanu Herbata NIE odwadnia Herbata tajwańska, cz. III: Gatunki – czarne, zielone i inne Herbata tajwańska, cz. II: Gatunki – oolong Herbata tajwańska, cz. I: Historia herbaty tajwańskiej Wprowadzenie do 6 „Kolorów” Herbaty O temperaturze wody O fermentacji herbaty (lub o jej braku) Kultywar – co to jest i jakie ma znaczenie? Herbata Matcha – wybór, przygotowanie, przechowywanie Rzecz o herbacie czerwonej Japońska herbata a radioaktywność Kofeina w herbacie Sekrety urody Orientalnej Piękności. O oolongu Bai Hao Asamushi, fukamushi i wszystko pomiędzy. O stylach herbaty sencha Herbaciane ABC – różnice w produkcji 6 rodzajów herbaty Herbaty na jesień i zimę Czystek profilaktyczny, czystek leczniczy Shincha – japońska herbata na wiosnę Błogosławieństwo i przekleństwo Chin Wielka Dziesiątka herbat chińskich - Taiping Hou Kui Wielka Dziesiątka herbat chińskich - Xin Yang Mao Jian Wielka Dziesiątka herbat chińskich - Lu An Gua Pian Wielka Dziesiątka herbat chińskich - Da Hong Pao Wielka Dziesiątka herbat chińskich - Qimen (Keemun) Mao Feng Wielka Dziesiątka herbat chińskich - Junshan Yin Zhen Dlaczego warto pić herbatę? Wielka Dziesiątka herbat chińskich - Huangshan Mao Feng Wielka Dziesiątka herbat chińskich - Tie Guan Yin Wielka Dziesiątka herbat chińskich - Bi Luo Chun Wielka Dziesiątka herbat chińskich - Long Jing Czy smok jest czarny? Kolorowe nazwy herbat oolong Herbaty na odporność - Zadbaj o swoją odporność Parzenie herbaty Mrożona herbata Relacja z ekspedycji herbacianej Chiny-Tajwan 2013 Wiosenna herbata Kombucha - grzyb herbaciany Czy herbata czarna i zielona mają tyle samo przeciwutleniaczy? Jak dbać o matero? Yerba Mate Bombilla - Jak wybrać bombillę dla siebie? Noc Herbaty 2012 Yerba Mate - bogate źródło witamin i minerałów Yerba Mate Przeciwutleniacze w herbacie Sklep z herbatą - Dlaczego my? Festiwal herbaty FAQ - Częste pytania Herbata Lapacho Jak wybrać herbatę - poradnik Herbata owocowa Rośliny lecznicze - drzewa i krzewy
      < powrót do listy artykułów

      Mrożona herbata

      Jak zrobić mrożoną herbatę?


      Herbaty podawane na zimno stanowią bardzo dobrą alternatywę dla innych napojów gaszących pragnienie w gorące, upalne dni. Kiedy leje się żar z nieba a my szukamy odrobiny schronienia w cieniu, szklanka mrożonej herbaty schłodzi nasz organizm i poprawi samopoczucie. Poniżej przedstawiamy dwa bardzo proste przepisy na mrożone herbaciane napoje.


      Latte Matcha


      Przygotuj: mleko, wodę, łyżeczkę matcha, kostki lodu


      Najpierw mieszamy matchę z niedużą ilością wody aby stworzyć bazę dla naszego napoju. Możesz użyć matchę z cukrem gronowym, która dostępna jest w naszym sklepie, dzięki której napój będzie delikatnie słodkawy. Możesz też użyć brązowego cukru lub odrobiny miodu do posłodzenia napoju. Następnie do bazy dodaj mleko. W zależności czy lubisz napoje bardziej lub mniej mleczne dozuj ilość mleka według uznania. Dla wzmocnienia efektu Latte Matcha cały napój wstrząśnij w shakerze - uzyskasz wyjątkową piankę! Na koniec dodaj kostki lodu. Podając Latte Matcha z pianką sprawisz wyjątkową przyjemność nawet najmłodszym herbacianym koneserom.


      Mrożona herbata przepis


      Herbata mrożona na bazie każdej ulubionej jasnej herbaty


      Do tego typu napoju polecamy herbaty o właściwościach wychładzających czyli jasne oolongi, herbaty białe, żółte lub zielone.


      Przepis jest banalnie prosty. Zalej susz zimną woda. Włóż do lodówki lub innego chłodnego miejsca. Po około 4-6 godzinach napój będzie gotowy. Wystarczy odzielić liście od napoju. Gotowy napar jest smaczny i zdrowy.

      < powrót do listy artykułów