Sichuan Hongcha 2018
Sichuan Hongcha 2018 – lekko palona herbata czarna z prowincji Syczuan. Miodowa i bardzo aromatyczna. dobra zarówno do długich parzeń w zachodnim stylu, jak i do wielokrotnych i krótkich zalań w gaiwanie czy małym czajniczku.
Umiarkowane palenie liści wniosło do naparu jednoznacznie miodowe nuty. Wąchając pokrywkę gaiwana*, odnajdziemy aromaty kadzidlane, lub też przypominające popiół aromatycznego drewna. Jest to herbata niewymagająca, ale dająca dużo przyjemności.
Tegoroczne herbaty z Syczuanu zajmują w naszym sklepie specjalne i uprzywilejowane miejsce – ta jest kolejnym, acz tym razem niespodziewanym objawieniem. Oferuje znacznie więcej, niżby wskazywała jej cena.
Zbiory: kwiecień 2018
Pochodzenie: Chiny, prowincja Syczuan
* aby ocenić aromat herbaty, po parzeniu zawsze wącha się rozgrzaną pokrywkę gaiwana, na której osadzają się olejki eteryczne – oddaje to charakter aromatu herbaty lepiej, niż bezpośrednie wąchanie samych liści.
Umiarkowane palenie liści wniosło do naparu jednoznacznie miodowe nuty. Wąchając pokrywkę gaiwana*, odnajdziemy aromaty kadzidlane, lub też przypominające popiół aromatycznego drewna. Jest to herbata niewymagająca, ale dająca dużo przyjemności.
Tegoroczne herbaty z Syczuanu zajmują w naszym sklepie specjalne i uprzywilejowane miejsce – ta jest kolejnym, acz tym razem niespodziewanym objawieniem. Oferuje znacznie więcej, niżby wskazywała jej cena.
Zbiory: kwiecień 2018
Pochodzenie: Chiny, prowincja Syczuan
* aby ocenić aromat herbaty, po parzeniu zawsze wącha się rozgrzaną pokrywkę gaiwana, na której osadzają się olejki eteryczne – oddaje to charakter aromatu herbaty lepiej, niż bezpośrednie wąchanie samych liści.
przeglądane