TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka 0 pln ; ; dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
do zapłaty 0 pln
kod promocyjny
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
Kwiat Nagietka
Nagietek Lekarski (Calendula Officinalis) – popularny kwiat, obficie występujący również w Polsce i od pokoleń ceniony za swoje właściwości zdrowotne. Nagietek można spotkać pod różnymi regionalnymi nazwami: „pazurki” na Mazowszu, „miesięcznica” w Wielkopolsce i „paznokietki” w Małopolsce. 
 
Kwiat nagietka – właściwości naparu
– wzmaga wydzielanie soku żołądkowego i żółci; wykorzystywany jest w łagodzeniu dolegliwości żołądka i jelit
– łagodzi skurcze przewodu pokarmowego – może być stosowany przy bólu po operacjach żołądka i dróg żółciowych
– łagodzi objawy niestrawności 
– działa przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie
– wzmacnia odporność organizmu
– przyspiesza gojenie ran i oparzeń 
– niszczy niektóre paciorkowce i gronkowce
– działa uspokajająco, obniża ciśnienie krwi
 
Stosowanie kwiatów nagietka
a) Napar do picia
Jedna łyżka stołowa kwiatów na 300 ml świeżo zagotowanej wody.
Parzenie pod przykryciem przez 10 minut. Napar odstawiamy do ostygnięcia i przecedzamy.
Zaleca się spożywać trzy szklanki dziennie, każda na godzinę przed posiłkiem.
 
b) Odwar do stosowania zewnętrznego 
3 łyżki stołowe kwiatów zalewamy małą ilością wrzątku i przez 10 podgrzewamy pod przykryciem na małym ogniu, bez doprowadzania do wrzenia. 
 
Kraj pochodzenia: Egipt
 
* Przed spożyciem ziół w celach leczniczych warto skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

Kwiat Nagietka

smak
     
5.00
aromat
     
5.00
dostawa: od 7 PLN, darmowa dostawa od 100 PLN, wysyłki ZAGRANICZNE za 45 PLN (stały koszt)
wysyłka ekspresowa w ciągu 24h
opcja zamówień tel.   604 133-733   pn-sb 10-20.00 KOSZT DOSTAWY - PŁATNOŚĆ - ZWROT
typ:
zioła
region:
polska
funkcjonalność:
zdrowotne, korzystnie wpływa na żołądek, relaksujące, przeciwzapalne, odpornościowe, na nadciśnienie
smak:
ziołowy, słodki
zapach:
ziołowy
kolor:
ciemnopomarańczowy
Parzenie
5g/250 ml
96°C
10 minut
a) Napar do picia:Jedna łyżka stołowa kwiatów na 300 ml świeżo zagotowanej wody.Parzenie pod przykryciem przez 10 minut. Napar odstawiamy do ostygnięcia i przecedzamy.Zaleca się spożywać trzy szklanki dziennie, każda na godzinę przed posiłkiem.b) Odwar do stosowania zewnętrznego:3 łyżki stołowe kwiatów zalewamy małą ilością wrzątku i przez 10 podgrzewamy pod przykryciem na małym ogniu, bez doprowadzania do wrzenia.
OCEŃ PRODUKT
5.00 1 5 0
     
     

trwa wysyłanie opinii...

Aleksandra smak  
     
5.00     aromat  
     
5.00
Herbata do picia bardzo smaczna, pomaga przy bólach brzucha. Aromat dość intensywny, smak lekko gorzki, lecz uznałabym, iż delikatny.
ostatnio przeglądane