Japan Genmaicha

NOWOŚĆ
herbata:
region:
smak:
Japan Genmaicha – klasyczna herbata z prażonym ryżem. Tradycyjny smak oryginalnej japońskiej herbaty genmaicha.
Genmaicha to popularna, codzienna herbata japońska, w której bazą jest zielona herbata bancha. Zawiera niedużo kofeiny, więc może być pita o każdej porze dnia, także przez dzieci i osoby starsze. Jej wyrazisty smak sprawia, że można ją podawać do większości posiłków.
Genmaicha zaczęła swoją oszałamiającą karierę jako herbata niższych, biednych warstw społecznych. Dodanie ryżu do liści herbaty sprawiało, że była ona tańsza, a przy tym zyskała swój niepowtarzalny smak – smak, który polubiła cała Japonia, niezależnie od statusu społecznego i zasobności portfela.
Dodatek prażonego ryżu nadaje przyjemnego, ciepłego aromatu. W naparze dominują świeże, zielone, morskie i trawiaste nuty herbaty bancha w połączeniu z prażonym, pieczonym smakiem ryżu.
Prezentowany tu produkt to klasyczna herbata genmaicha pochodząca z Japonii.
W naszej ofercie można znaleźć także chińską genmaicha, wyższej jakości japońską herbatę Genmaicha Uji, a także herbatę genmaicha z dodatkiem matcha.
Kraj pochodzenia: Japonia
Genmaicha to popularna, codzienna herbata japońska, w której bazą jest zielona herbata bancha. Zawiera niedużo kofeiny, więc może być pita o każdej porze dnia, także przez dzieci i osoby starsze. Jej wyrazisty smak sprawia, że można ją podawać do większości posiłków.
Genmaicha zaczęła swoją oszałamiającą karierę jako herbata niższych, biednych warstw społecznych. Dodanie ryżu do liści herbaty sprawiało, że była ona tańsza, a przy tym zyskała swój niepowtarzalny smak – smak, który polubiła cała Japonia, niezależnie od statusu społecznego i zasobności portfela.
Dodatek prażonego ryżu nadaje przyjemnego, ciepłego aromatu. W naparze dominują świeże, zielone, morskie i trawiaste nuty herbaty bancha w połączeniu z prażonym, pieczonym smakiem ryżu.
Prezentowany tu produkt to klasyczna herbata genmaicha pochodząca z Japonii.
W naszej ofercie można znaleźć także chińską genmaicha, wyższej jakości japońską herbatę Genmaicha Uji, a także herbatę genmaicha z dodatkiem matcha.
Kraj pochodzenia: Japonia
Parzenie
5-6 g / 250 ml
ok. 85°C
I parzenie 1-2 minuty
II parzenie 2-3 minuty
II parzenie 2-3 minuty
2 parzenia
przeglądane



