TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka 0 zł ; wysyłka od 9 zł, do darmowej wysyłki brakuje 150 zł
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
wysyłka od 9 zł, do darmowej wysyłki brakuje 150 zł
do zapłaty 0 zł
KOD RABATOWY
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE

Matcha Aichi Premium Organic 30g

wyższej jakości herbata matcha z cenionego regionu upraw

Matcha Aichi Premium Organic 30g
Matcha Aichi Premium Organic (30g) – wysokiej jakości herbata japońska kojarzona głównie z ceremonią parzenia herbaty chanoyu. Ma postać pięknego, intensywnie zielonego pudru. Matcha powstaje po zmieleniu tencha - wysokogatunkowej herbaty pochodzącej z zacienianych plantacji, a więc uprawianej podobnie jak gyokuro, choć przetwarzanej w odmienny sposób. Proponowana przez nas matcha pochodzi z ekologicznych, certyfikowanych plantacji w prefekturze Aichi. 
 

Matcha jest bogata w antyoksydanty, witaminy (zawiera szczególnie dużo witaminy C) i aminokwasy (teaninę). Ze względu na wysoką zawartość kofeiny (teiny), matcha, obok gyokuro, jest najbardziej pobudzającą z herbat.
 

Sposób przygotowania: Choć dogłębne poznanie i przyswojenie sobie zasad ceremonii chanoyu wymaga wielu lat praktyki, to jednak codzienne przygotowanie herbaty matcha wcale nie musi być skomplikowanym rytuałem. W domowych warunkach wystarczy nam większa czarka lub nawet zwykła miseczka i coś, co pozwoli nam rozrobić herbaciany proszek w wodzie. Najlepiej sprawdzi się tutaj tradycyjna bambusowa trzepaczka chasen, która przy odpowiedniej technice ubijania (tzn. przy wykonywaniu energicznych ruchów na kształt litery M lub W) pozwoli nam uzyskać kremową konsystencję naparu z charakterystyczną pianką na powierzchni. Jeśli nie dysponujemy chasenem, można eksperymentować np. z elektrycznym, ręcznym spieniaczem do mleka lub ewentualnie z łyżeczką czy małą trzepaczką kuchenną. Niezależnie od narzędzia, którym będziemy się posługiwać, warto dodatkowo przesiać herbatę przez sitko przed zmieszaniem jej z wodą. Dzięki temu unikniemy grudek i łatwiej będzie nam spienić napar.
Do codziennego picia zalecamy przyjąć proporcje: ok. 3 g herbaty (1 płaska łyżeczka) na 120 ml wody o temp.  70-80 °C. Mieszamy szybkimi ruchami, aż do utworzenia zawiesiny i pojawienia się pianki. Wypijamy w całości!
 

Matcha Aichi Premium Organic pakowana jest w puszki zawierające 30 g herbaty.

Pochodzenie: Japonia, prefektura Aichi

Parzenie
3 g / 120 ml
70-80 ºC
nie dotyczy
Herbatę matcha (ok. 1 łyżeczki na miseczkę ok. 0,2 l) zalewamy przegotowaną wodą o temperaturze około 70-80 stopni i energicznie mieszamy, doprowadzając do jej utworzenia zawiesiny z cienką pianką.

Matcha Aichi Premium Organic 30g

wyższej jakości herbata matcha z cenionego regionu upraw

139

czekamy na dostawę

wysyłka: w ciągu 1-2 dni opcja zamówień tel.   604 133-733   pn-pt 8-16:30
OPINIE
5 1 5 0
     
     

trwa wysyłanie opinii...

przeglądane