TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka 0 pln ; ; dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
do zapłaty 0 pln
kod promocyjny
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
Xiao Hu Sai Shu Pu-erh 2012 (2014)
Xiao Hu Sai Shu Pu-erh 2012 – dla koneserów fermentowanych pu-erhów*. Herbata prasowana w cegiełki o masie 250g. 
 
Liście pochodzą z wiosennych zbiorów 2012, ale cegiełka została sprasowana w roku 2014 i taka data na niej widnieje. Do stworzenia tej herbaty użyto w przeważającej części liści huangpian (黄片) ze starych drzew herbacianych. Huangpian, dosłownie „żółte płatki” to liście starsze, położone niżej na krzewach. Charakteryzują się one mniejszą zawartością kofeiny i słodkawym, mineralnym smakiem. Napar ma niezwykle przyjemną fakturę – to kojąca i relaksująca herbata. W niektórych miejscach na cegiełce widoczny jest porost złotych grzybów Eurotium Cristatum, które cenione są w tradycyjnej medycynie chińskiej.
 
Dzięki odpowiednio długiemu leżakowaniu przed sprasowaniem, herbata ta wytraciła nieprzyjemne zapachy fermentacji, kojarzące się z rybą czy błotem. 
To bez wątpienia nasz najlepszy pu-erh shu (fermentowany, produkowany metodą przyspieszoną).
 
Zbiory: wiosna 2012 (data prasowania: 18.05.2014)
Odmiana krzewu: yunnańska odmiana wielkolistna (云南大叶种)

*Herbata pu-erh jest też spotykana w Polsce pod błędną nazwą „czerwona herbata”.
 

Xiao Hu Sai Shu Pu-erh 2012 (2014)

chwilowo niedostępny

dostawa: od 7 PLN, darmowa dostawa od 100 PLN, wysyłki ZAGRANICZNE za 45 PLN (stały koszt)
wysyłka ekspresowa w ciągu 24h
opcja zamówień tel.   604 133-733   pn-sb 10-20.00 KOSZT DOSTAWY - PŁATNOŚĆ - ZWROT
typ:
klasyczna, pu-erh
region:
Chiny, Yunnan
zbiory:
2012
Parzenie
4-5g/250ml wody
96℃
1-3 min
Zalecamy parzenie w stylu gongfu cha, stosując 6-7g liści na każde 100ml wody.
OCEŃ PRODUKT
     
     

trwa wysyłanie opinii...

ostatnio przeglądane