Shincha Kabuse 2021

Shincha Kabuse 2021 – świeża japońska sencha zacieniana kilka dni przed zbiorem. Najwcześniejszy zbiór wiosenny. Intensywny i orzeźwiający aromat, pełny smak,
Aromat suchych liści niesie skojarzenia z lasem iglastym i ziołami. W smaku znajdziemy umami, zioła, słodycz i nieco nut owocowych. Ta herbata ma bardzo intensywny aromat, ale przy odpowiednim zaparzeniu smak jest łagodny i zbalansowany. Bez trudu można z jednej porcji liści uzyskać 4 napary. Ciemnozielone igiełki rozwijają się w delikatne listki o żywej i jasnej zieleni. Taką świeżość można znaleźć tylko w herbacie shincha!
To herbata typu kabusecha, czyli sencha zacieniana na krótko przed zbiorami, w celu osiągnięcia większej słodyczy i umami. Herbata zbierana wczesną wiosną i sprzedawana tuż po zbiorach nosi sezonową nazwę shincha, czyli „nowa herbata”. Prezentowana herbata jest mieszanką dwóch szczepów uprawnych krzewu herbacianego. Autorem tej herbaty jest pan Katahira, który uprawia swoje herbaty w górskich regionach prefektury Shizuoka.
Zbiór: ichibancha (pierwszy zbiór wiosenny), kwiecień 2021
Kultywary: о̄iwase, saemidori
Styl obróbki: asamushi (krótka obróbka parą wodną)
Pochodzenie: Japonia, prefektura Shizuoka, dystrykt Shimizu, Ryōgōchi
Herbata pakowana oryginalnie w torebki o masie 50 g netto.
Aromat suchych liści niesie skojarzenia z lasem iglastym i ziołami. W smaku znajdziemy umami, zioła, słodycz i nieco nut owocowych. Ta herbata ma bardzo intensywny aromat, ale przy odpowiednim zaparzeniu smak jest łagodny i zbalansowany. Bez trudu można z jednej porcji liści uzyskać 4 napary. Ciemnozielone igiełki rozwijają się w delikatne listki o żywej i jasnej zieleni. Taką świeżość można znaleźć tylko w herbacie shincha!
To herbata typu kabusecha, czyli sencha zacieniana na krótko przed zbiorami, w celu osiągnięcia większej słodyczy i umami. Herbata zbierana wczesną wiosną i sprzedawana tuż po zbiorach nosi sezonową nazwę shincha, czyli „nowa herbata”. Prezentowana herbata jest mieszanką dwóch szczepów uprawnych krzewu herbacianego. Autorem tej herbaty jest pan Katahira, który uprawia swoje herbaty w górskich regionach prefektury Shizuoka.
Zbiór: ichibancha (pierwszy zbiór wiosenny), kwiecień 2021
Kultywary: о̄iwase, saemidori
Styl obróbki: asamushi (krótka obróbka parą wodną)
Pochodzenie: Japonia, prefektura Shizuoka, dystrykt Shimizu, Ryōgōchi
Herbata pakowana oryginalnie w torebki o masie 50 g netto.
akcesoria:
funkcje:
zbiory:
przeglądane



