Gruzińska Kvenobani Premium 2023
ręcznie wytwarzana czarna herbata

Gruzińska Kvenobani Premium 2023 – jeszcze wyższej klasy czarna herbata gruzińska ze wsi Kvenobani. Delikatna, słodka i ziołowa. W całości ręcznie przetwarzana.
Pięknie zachowane, duże liście mają ujmujący, syropowy i owocowy aromat. Napar jest natomiast bardzo delikatny i wyraźnie ziołowy. Świetna herbata o „deserowym” profilu smakowym. Świeża herbata Kvenobani Premium ma jeszcze aromaty pieczone, pochodzące z niedawno przeprowadzonego suszenia, ale zanikną one w ciągu kilku tygodni. Prawie całkowicie pozbawiona goryczy, błyszczy przy długim parzeniu – w Gruzji popularne jest na przykład parzenie herbat w karafkach, jak przystało na kraj o tak długiej tradycji winiarskiej.
Czy kojarzy Wam się z herbatą pana Ramiza i innymi herbatami ze wsi Chakvi? Powinna, bo to herbata wytwarzana w tym samym stylu, według instrukcji pana Ramiza. Dobrze wiedzieć, że ta unikalna technika produkcji naszym zdaniem najlepszej herbaty gruzińskiej znalazła kontynuatorów. W przeciwieństwie do podstawowej wersji herbaty z Kvenobani, ta jest w całości przetwarzana ręcznie.
Herbata pochodzi ze starego, przez wiele lat opuszczonego herbacianego ogrodu we wsi Kvenobani. Ogród ten został przywrócony do życia wysiłkiem międzynarodowej społeczności herbacianej, a pomysłodawcą projektu był Petr Sič. Także my wzięliśmy udział w tym przedsięwzięciu wynajmując część pola. Cieszymy się, że parę lat od rozpoczęcia projektu możemy Wam już oferować tak świetną herbatę z tego ogrodu.
Zbiory: maj 2023
Pochodzenie: Gruzja, Kvenobani
Pięknie zachowane, duże liście mają ujmujący, syropowy i owocowy aromat. Napar jest natomiast bardzo delikatny i wyraźnie ziołowy. Świetna herbata o „deserowym” profilu smakowym. Świeża herbata Kvenobani Premium ma jeszcze aromaty pieczone, pochodzące z niedawno przeprowadzonego suszenia, ale zanikną one w ciągu kilku tygodni. Prawie całkowicie pozbawiona goryczy, błyszczy przy długim parzeniu – w Gruzji popularne jest na przykład parzenie herbat w karafkach, jak przystało na kraj o tak długiej tradycji winiarskiej.
Czy kojarzy Wam się z herbatą pana Ramiza i innymi herbatami ze wsi Chakvi? Powinna, bo to herbata wytwarzana w tym samym stylu, według instrukcji pana Ramiza. Dobrze wiedzieć, że ta unikalna technika produkcji naszym zdaniem najlepszej herbaty gruzińskiej znalazła kontynuatorów. W przeciwieństwie do podstawowej wersji herbaty z Kvenobani, ta jest w całości przetwarzana ręcznie.
Herbata pochodzi ze starego, przez wiele lat opuszczonego herbacianego ogrodu we wsi Kvenobani. Ogród ten został przywrócony do życia wysiłkiem międzynarodowej społeczności herbacianej, a pomysłodawcą projektu był Petr Sič. Także my wzięliśmy udział w tym przedsięwzięciu wynajmując część pola. Cieszymy się, że parę lat od rozpoczęcia projektu możemy Wam już oferować tak świetną herbatę z tego ogrodu.
Zbiory: maj 2023
Pochodzenie: Gruzja, Kvenobani
herbata:
aromat:
region:
zbiory:
Parzenie
5g / 250ml wody
96°C (wrzątek)
I parzenie: 4-5 minut
II parzenie: 10 minut
II parzenie: 10 minut
2 parzenia
Gruzińska Kvenobani Premium 2023
ręcznie wytwarzana czarna herbata
smak
aromat
koszt dostawy w Polsce:
od 12 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
koszt dostawy zagranicznej:
UE 55 zł, UK 75 zł, Norwegia 100 zł, USA 200 zł więcej »

OPINIE
Anna
smak 5.00
aromat
5.00
Ponieważ bardzo lubię tego typu herbaty, więc ta bardzo mi smakuje.
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane



