Assam Dagapur

Assam Dagapur – podstawowa czarna herbata assamska, blend liści różnej jakości. Daje bardzo mocny, ostrawy napar.
Doskonale łączy się z mlekiem.
Sposób przygotowania: 4-5g/250ml zalać wodą o temp. 96°C, parzyć 2-3 min.
Pochodzenie: Indie, Assam
Parzenie
4-5 g / 250 ml
96° C
2-3 min
Assam Dagapur
smak
aromat
koszt dostawy w Polsce:
od 12 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
koszt dostawy zagranicznej:
UE 55 zł, UK 75 zł, Norwegia 100 zł, USA 200 zł więcej »

OPINIE
Marcin
smak 5.00
aromat
5.00
Prawdziwa klasyka gatunku. Posiada intensywny smak i aromat. Polecam wszystkim.
BARBARA
smak 5.00
aromat
4.00
mocna, ciemna, na pewno o niebo lepsza od wszystkich expresówek :)
Szymon
smak 4.00
aromat
5.00
Faktycznie mocna, ale nawet przyjemna i ze stosunkowo niską goryczą. Przede wszystkim silny aromat i również bardzo dobry smak. Zdecydowanie dominują świeże nuty tj. cytrusy, dobra ucieczka od pojawiających się w wielu czarnych herbatach nut fermentacyjnych czy słodkich "ciemnych" (np. kandyzowanej śliwki). Niektóre nuty wydają mi się podobne do Darjeelingów (oczywiście w żaden sposób nie chce ich stawiać na tym samym poziomie). Momentami jednak może czuć trochę ekspresówką... Będzie to chyba mój subiektywny wybór na codzienną herbatę (podkreślam! mój subiektywny!).
Marcin
smak 4.00
aromat
3.00
Klasyczny, dobry Assam. Można wyczuć lekki posmak i aromat fermentacji. Nie jestem wielbicielem czarnych herbat bez dodatków, ale lubię eksperymentować z własnymi mieszankami masala chai i, jak dotąd, nie znalazłem lepszej herbaty do przygotowania tego napoju. Znacznie bardziej wyrazista w smaku niż Darjeeling, a o to przecież chodzi w czarnej herbacie.
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane



