TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka 0 pln ; ; dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
do zapłaty 0 pln
kod promocyjny
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
Kabusecha Kagoshima Bio
Kabusecha Kagoshima BIO – dla osób ceniących japońskie herbaty jest to pozycja warta szczególnej uwagi.

Kabusecha jest rodzajem herbaty sencha, zacienianej jednak w nieco odmienny sposób niż gyokuro, tylko na tydzień przed zbiorami (w przypadku gyokuro zacienianie trwa 21 dni).

Dopływ światła ograniczany jest do 50% (w przypadku gyokuro odcina się prawie 90% światła). W efekcie uzyskuje się herbatę będącą dokładnie pośrodku gamy smaków między sencha a gyokuro, łączącą odświeżające cechy sencha oraz słodycz gyokuro.

Kabusecha z Kagoshimy ma piękne, żywe, aromatyczne, zielone liście - dające czysty zielony napar. Piękna, klasyczna i smaczna herbata którą powinni spróbować zarówno miłośnicy gyokuro, jak i wysokiej jakości sencha. 

Pochodzenie: Japonia, prefektura Kagoshima
Kultywar: yabukita

Kabusecha Kagoshima Bio

smak
     
4.50
aromat
     
4.67

chwilowo niedostępny

dostawa: od 7 PLN, darmowa dostawa od 100 PLN, wysyłki ZAGRANICZNE za 45 PLN (stały koszt)
wysyłka ekspresowa w ciągu 24h
opcja zamówień tel.   604 133-733   pn-sb 10-20.00 KOSZT DOSTAWY - PŁATNOŚĆ - ZWROT
typ:
zielone, klasyczne
region:
japonia, kagoshima
zbiory:
wiosenne/first flush
Parzenie
7g/250 ml
70-80 ºC
I 60s, II 20s, III 45s
4 gramy na 150 ml proponujemy zalać wodą o temperaturze 70-80 stopni. Można zaparzać minutę w pierwszym parzeniu, 20 sekund w drugim i 45 sekund w trzecim. Można też śmiało spróbować zaparzyć kabusecha prawie jak gyokuro, używając temperatury 60 stopni i parząc przez 2 minuty.
OCEŃ PRODUKT
4.59 6 5 0
     
     

trwa wysyłanie opinii...

Kinga smak  
     
5.00     aromat  
     
5.00
Kupiłam, żeby spróbować ale jest tak wspaniała ,że na pewno jeszcze do niej wrócę. Aromat świeży,wspaniały. Smak głęboki, idealny dla mnie.
Daria smak  
     
5.00     aromat  
     
5.00
Jedyna w swoim rodzaju herbata. Unami, które jest delikatnie w tle a się nie narzuca, wraz z wszechogarniającą słodyczą pomieszaną z leśną nutką..... cóż za wyborny smak ; )
Łukasz smak  
     
5.00     aromat  
     
5.00
Właśnie otrzymałem paczuszkę sto gram! Po pierwsze duży ukłon w stronę sklepu. Po pierwsze zamowilem wysylke PP a paczuszkę otrzymałem kurierem, po drugie sposób pakowania. Po otworzeniu paczuszki od razu się rzuca w oczy jakość herbaty. Długie, obłędnie pachnące, nie połamane szpileczki. Herbata ciemnozielona, błyszcząca. Od razu zaparzyłem wg. przepisu. Zastanawiałem się czy nie zaparzyć jej tak jak wcześniej parzyłem Gyokuro iri Sencha i Gyokuro(60 stopni 60 sekund) ale jednak zdecydowałem się na sposób podany tutaj w opisie. Po przesypaniu do rozgrzanego czajniczka uniósł się piękny słodki zapach. Po zaparzeniu i przelaniu do filiżanki stwierdziłem że najbardziej zielona z wszystkich herbat które teraz próbowałem. Smak głęboki, zero goryczki, lekko cierpka. Postanowiłem zaparzyć sobie dla porównania Gyokuro z sieci Five O'clock i zdecydowanie + na rzecz Kabusechy. Rano piłem Pi Lo Chun... Świetna herbata.. Ale wole jednak Japończyki:) W Kabusechy odnalazłem wodorosty, świeżość i odrobinę rybki której mi brakowało w Chińczykach. Reasumując Polecam!
Tomek smak  
     
4.00     aromat  
     
5.00
Wyjątkowa. Lekka i świeża. Moim zdaniem pełnię smaku rozwija w niższej temperaturze - parzona jak gyokuro. Polecam
Piotr smak  
     
4.00     aromat  
     
4.00
Nuta, której szukałem od powrotu z Japonii jest też w Sencha Kyoto. W tej herbacie jest ona jednak czysta - bez "glonów". Dobra herbata w dobrej cenie gdyby nie darmowa próbka pewnie bym na nią nie "wpadł".
Łukasz smak  
     
4.00     aromat  
     
4.00
Pyszna herbata, z tym, o co chodzi w herbatach japońskich. Warto eksperymentować, ale wspomniane parzenie "prawie jak Gyokuro" daje naprawdę fajne efekty.
ostatnio przeglądane