Ceylon Nuwara Eliya
klasyczna herbata cejlońska z wysokich partii wyspy

Ceylon Nuwara Eliya – klasyczna czarna herbata pochodząca z najwyższego rejonu Sri Lanki.
Daje napar o lżejszej, jasnoczerwonej barwie. Aromat jest kwiatowo-ziołowy, smak intensywny, z nutami kwiatów i niedojrzałych owoców, lekko kojarzącym się także ze skórką winogron. Nadaje się na każdą porę dnia. Polecamy do picia bez mleka. Do herbat przygotowanych w stylu angielskim, lub do tak zwanej „bawarki” polecamy herbaty z niższych partii wyspy.
Sposób przygotowania: Około 4 gramy liści zalewamy 250 ml wody o temperaturze 96°C. Parzymy około 2-3 minuty w zależności od upodobań. Herbatę można zalewać dwukrotnie. Drugie parzenia powinno trwać od 3-5 minut.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka, prowincja centralna, Nuwara Eliya
Ceylon Nuwara Eliya
klasyczna herbata cejlońska z wysokich partii wyspy

trwa wysyłanie opinii...



