TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka 0 pln ; ; dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
do zapłaty 0 pln
kod promocyjny
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
Taiwan Wuyi Hong Shui Bingcha 2018
NOWOŚĆ
Taiwan Wuyi Hong Shui Bingcha 2018 – odważne smaki zawarte w odważnej formie. Prasowany w ciastko oolong tajwański przeznaczony do długiego leżakowania.

Złożony, wielowarstwowy smak, który w pełni ujawnia się dopiero na przestrzeni wielu parzeń tej samej porcji liści. Pierwsze wrażenie: herbata mocna, bardzo aromatyczna, ale z wyraźnie zaznaczoną cierpkością i nutą mineralno-kwaskową, charakterystyczną dla kultywaru Wuyi. Po tych intensywnych pierwszych doznaniach zaskakuje subtelny ziołowo-owocowy posmak, który bardzo długo utrzymuje się w ustach. Można mieć nadzieję, że kiedy kilka lat leżakowania wygładzi wszystkie ostre krawędzie tej herbaty, otrzymamy naprawdę wyjątkowego oolonga – takie jest założenie jego twórców.

Herbata powstała z tego samego materiału, co tak bardzo lubiany, klasyczny oolong Wuyi Hong Shui oferowany przez nas od około 2 lat. W tym roku producenci zdecydowali się na odważny krok stworzenia tylko herbaty prasowanej w formę „ciastek”.

Hong Shui, dosłownie „czerwona woda”, to ogólna nazwa dla mocniej utlenianych i palonych oolongów tajwańskich.

Krzewy wykorzystane do stworzenia tej herbaty są potomstwem bliżej nieokreślonych kultywarów zaimportowanych na Tajwan z chińskiej prowincji Fujian na początku XX wieku. Obecnie stosowane są coraz rzadziej, gdyż ich uprawa i obróbka wymaga większego wkładu pracy ludzkiej. Liście zostały poddane mistrzowskiemu, kilkukrotnemu paleniu w piecu. 

Zbiory: kwiecień 2018
Pochodzenie: Tajwan, powiat Nantou, Beishan (北山) 
Kultywar: Wuyi Zhong (武夷種)
 

Taiwan Wuyi Hong Shui Bingcha 2018

dostawa: od 7 PLN, darmowa dostawa od 100 PLN, wysyłki zagraniczne za 36 PLN (stały koszt)
wysyłka ekspresowa w ciągu 24h
opcja zamówień tel.   604 133-733   pn-sb 10-20.00 KOSZT DOSTAWY - PŁATNOŚĆ - ZWROT
herbata:
region:
Tajwan, Nantou
zbiory:
wiosenne/first flush, 2018
Parzenie
4-5g / 250ml wody
90-95°C
I parzenie 1 min; II 1 min; III 2 min; IV 5 min
Co najmniej 3 parzenia.
Zalecamy parzenie w stylu gongfu cha, używając około 5 g liści na 100 ml wody. Pierwsze parzenie ok. 20 sekund, II 20 sekund, III 30 sekund. Kolejne stopniowo wydłużamy.
OCEŃ PRODUKT
     
     

trwa wysyłanie opinii...

ostatnio przeglądane