Taiwan Breakfast

NOWOŚĆ
zbiory:
smak:
aromat:
Taiwan Breakfast – codzienna czarna herbata tajwańska. Mocna, pobudzająca i aromatyczna.
Liście wrzucone do rozgrzanego naczynia wydzielają przyjemny zapach suszonych śliwek. Smak przypomina herbaty assamskie – to herbata mocna, cielista i lekko słodowa. Bardzo pobudzająca i intensywna, ale o gładkiej strukturze. Piękny, intensywnie czerwony kolor naparu. To herbata, która może wnieść nieco kolorytu do standardowego repertuaru codziennych „śniadaniowych” herbat czarnych.
To czarna herbata z centralnego Tajwanu, rosnąca w okolicach jeziora Ri Yue Tan (Sun Moon Lake), gdzie w czasie okupacji Tajwanu Japończycy odnaleźli idealny mikroklimat do uprawy czarnej herbaty i posadzili krzewy odmiany assamica. Wiele z tych krzewów rośnie tam do dziś.
Pochodzenie: Tajwan, powiat Nantou, Ri Yue Tan
Zbiory: kwiecień/maj
Kultywar: TRES #8 (assamica)
Liście wrzucone do rozgrzanego naczynia wydzielają przyjemny zapach suszonych śliwek. Smak przypomina herbaty assamskie – to herbata mocna, cielista i lekko słodowa. Bardzo pobudzająca i intensywna, ale o gładkiej strukturze. Piękny, intensywnie czerwony kolor naparu. To herbata, która może wnieść nieco kolorytu do standardowego repertuaru codziennych „śniadaniowych” herbat czarnych.
To czarna herbata z centralnego Tajwanu, rosnąca w okolicach jeziora Ri Yue Tan (Sun Moon Lake), gdzie w czasie okupacji Tajwanu Japończycy odnaleźli idealny mikroklimat do uprawy czarnej herbaty i posadzili krzewy odmiany assamica. Wiele z tych krzewów rośnie tam do dziś.
Pochodzenie: Tajwan, powiat Nantou, Ri Yue Tan
Zbiory: kwiecień/maj
Kultywar: TRES #8 (assamica)
Parzenie
4g / 250ml wody
96°C (wrzątek)
I parzenie 2-3 minuty
II parzenie 5-6 minut
II parzenie 5-6 minut
2 parzenia
przeglądane



