TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka 0 pln ; dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
do zapłaty 0 pln
kod promocyjny
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
Kenia Mountain Black 2018
Kenia Mountain Black 2018 – czarna herbata wysokogórska z Kenii. Wyrazista, świeża i żywa.
 
W końcu czarna herbata kenijska, która nie jest za mocna, ale jednocześnie z charakterem. Przypomina dobre herbaty assamskie, jednak z żywszym, cytrusowym finiszem. Przy krótszym parzeniu (2 minuty lub poniżej) otrzymamy lekki, orzeźwiający napar, przy parzeniu powyżej 3 minut będzie on wyraźnie bardziej treściwy i goryczkowy, z nutami mentolowymi i kukurydzianymi, charakterystycznymi dla dobrych herbat produkowanych z odmiany assamica
 
Oferowana tutaj herbata pochodzi z jednego z najwyżej położonych ogrodów herbacianych w Kenii (na wysokości 2400 m n.p.m.), który graniczy z parkiem narodowym Mount Kenya.
Fabryka herbaty Kangaita, gdzie dokonano obróbki tej herbaty, to spółdzielnia, która zrzesza 6594 rolników, zajmujących się uprawą herbaty na małą skalę. Łącznie przetwarza się tu herbatę z pól o powierzchni 1077 hektarów.
 
Zbiory: listopad 2018
 

Kenia Mountain Black 2018

smak
     
4.00
aromat
     
3.00

czekamy na dostawę

dostawa: od 7 PLN, darmowa dostawa od 100 PLN, wysyłki zagraniczne za 36 PLN (stały koszt)
wysyłka ekspresowa w ciągu 24h
opcja zamówień tel.   604 133-733   pn-sb 10-20.00 KOSZT DOSTAWY - PŁATNOŚĆ - ZWROT
herbata:
region:
Kenia, afryka
zbiory:
jesienne/zimowe, 2018
Parzenie
4-5g/250 ml wody
96℃
2-3 min
Jedną porcję liści można parzyć dwukrotnie. Około 4-5 gramów liści herbaty kenijskiej zalewamy gorącą wodą (96℃) i parzymy przez 2 minuty. Drugie parzenie wydłużamy do 3 minut.
OCEŃ PRODUKT
3.50 1 5 0
     
     

trwa wysyłanie opinii...

Stanisław smak  
     
4.00     aromat  
     
3.00
Ciąg dalszy przygód z orzeźwiającymi afrykańskimi herbatami. Tym razem wysokogórska kenijska czarna. Faktycznie jak w opisie, herbata jest bardzo wyważona. Nie za szorstka, ani nie za gładka. Nadal ma ten afrykański charakter - orzeźwia, pobudza, wzmaga apetyt. Bardzo dobrze toleruje różne dodatki i przyprawy np. cynamon, kardamon. Bardzo dobrze smakuje z czymś cierpko-słodkim np. suszoną wiśnią. Dobra herbata po posiłku aby odświeżyć kubki smakowe, orzeźwić się i pobudzić trawienie.
ostatnio przeglądane