Gruzińska
Herbata Gruzińska – mieszanka czarnych herbat pochodzących z Gruzji. Charakteryzuje się słodkawym, raczej delikatnym smakiem. Herbata ta bardzo dobrze smakuje z mlekiem i odrobiną cukru (najlepiej brązowego).
Sposób parzenia: Liście herbaty gruzińskiej zalewamy gorącą wodą zaraz po zagotowaniu (około 96° C) i parzymy przez 3 do 5 minut w zależności od upodobań.
Parzenie
4 g/250ml wody
96°C
3-5 min
Liście herbaty gruzińskiej zalewamy gorącą wodą zaraz po zagotowaniu (około 96° C) i parzymy przez 3 do 5 minut w zależności od upodobań.
Gruzińska
smak
aromat
koszt dostawy w Polsce:
od 12 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
koszt dostawy zagranicznej:
UE 55 zł, UK 75 zł, Norwegia 100 zł, USA 200 zł więcej »
OPINIE
Marcin
smak 5.00
aromat
4.00
Solidna herbata. Posiada mocy smak z lekką, cierpką nutą pozostającą na języku. Aromat przyjemny, lecz słabo wyczuwalny.
Mateusz
smak 5.00
aromat
4.00
Dobra codzienna herbata, faktycznie nieźle smakuje z mlekiem.
Piotr
smak 4.00
aromat
4.00
Porządny średniak. Dobra, smaczna, czarna herbata bez fajerwerków. U mnie jest to jedna z codziennych herbat.
Wojtek
smak 3.00
aromat
3.00
Jak dla mnie, to trzeba jej sypać dużo i parzyć długo. To taka "herbata do samowara".
Stanley
smak 3.00
aromat
2.00
Dołączam się do komentujących - porządny przeciętniak. Tak można nazwać tą herbatę. Herbatę można parzyć niedbale, po prostu zalać wrzątkiem i trzymać fusy w filiżance - nie gorzknieje. Zalecam parzyć nie krócej niż 5 minut, ze względu na bardzo słaby aromat. Herbata w smaku jest lekko słodkawa, więc nie trzeba zbytnio słodzić. Taka na co dzień, na szybko, do posiłku.
Paweł
smak 2.00
aromat
3.00
strasznie słaba mimo parzenia przez 3 min...
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane