English Breakfast
mieszanka, która jest absolutnym klasykiem herbat czarnych
![English Breakfast](/upload/products/109/details/eherbata-pl-english-breakfast-1.jpg)
English Breakfast Tea – mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej i indyjskiej herbaty z Assamu. Dobrze smakuje przy potrawach śniadaniowych o wyrazistym smaku.
Smak – herbaciany, klasyczny, wyrazisty, z dobrym balansem słodyczy i cierpkości. Prosta, ale przyjemna. Można pić ją bez dodatków, „po angielsku” z mlekiem, z cytryną, cukrem czy miodem – tak jak lubisz. Łączy w sobie aromatyczność herbat cejlońskich i moc herbat asamskich. Pobudzająca herbata na początek dnia.
Sposób przygotowania: 4 gramy liści herbacianych zalewamy gorącą wodą (około 250 ml) o temperaturze około 96°C (świeżo zagotowana woda) i parzymy około 2-3 minuty. Herbatę można parzyć dwukrotnie, a czas drugiego parzenia wydłużamy do 3-5 minut.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka, Indie
II parzenie 3-5 minut
English Breakfast
mieszanka, która jest absolutnym klasykiem herbat czarnych
![](/assets/img/eherbata/darmowadostawa.jpg)
trwa wysyłanie opinii...
![](/assets/img/eherbata/gwarancja.webp)
![](/assets/img/eherbata/gatunki.webp)
![](/assets/img/eherbata/doradztwo.webp)
![](/assets/img/eherbata/akcesoria.webp)