Bada Qiaomu Sheng Pu-erh 2015

Bada Qiaomu Sheng Pu-erh 2015 – wysokiej jakości surowy pu-erh wytwarzany z liści dużych drzew herbacianych rosnących blisko granicy z Birmą. Smak herbaty w najbardziej naturalnej formie.
To piękny przykład dojrzewającej herbaty, która nie straciła jeszcze energii młodej herbaty, a przy tym wykształcają się w niej już dojrzałe smaki eleganckiej, starej herbaty pu-erh. W aromacie kwiaty i lekkie nuty kamforowe, smak intensywny, słodko-gorzki, owocowo-kwiatowy. Herbata ma bardzo przyjemną, lepką strukturę naparu i pozostawia długi posmak z wyraźną powracającą słodyczą. W pierwszych parzeniach wyczuwalne są w aromacie i smaku „wilgotne” akcenty pochodzące z przechowywania tej herbaty w gorącym i wilgotnym klimacie Malezji.
Materiał wykorzystany do produkcji tej herbaty to liście wysokich, swobodnie rosnących drzew herbacianych w różnym wieku. Pochodzi z okolicy wsi Manmai w pobliżu Bada w powiecie Menghai, tuż przy granicy z Birmą.
Pochodzenie: Chiny, prowincja Yunnan, powiat Menghai, Bada, wieś Manmai
Odmiana krzewu: yunnańska odmiana wielkolistna (云南大叶种)
Zbiory: wiosna 2015
Herbata prasowana w „ciastka” o nominalnej masie netto 400g. Po kilku latach leżakowania rzeczywista masa każdego ciastka bliższa jest 390g. Opcja 390g to pełne ciastko. Pozostałe opcje to fragmenty ciastka pakowane w nasze firmowe torebki.
To piękny przykład dojrzewającej herbaty, która nie straciła jeszcze energii młodej herbaty, a przy tym wykształcają się w niej już dojrzałe smaki eleganckiej, starej herbaty pu-erh. W aromacie kwiaty i lekkie nuty kamforowe, smak intensywny, słodko-gorzki, owocowo-kwiatowy. Herbata ma bardzo przyjemną, lepką strukturę naparu i pozostawia długi posmak z wyraźną powracającą słodyczą. W pierwszych parzeniach wyczuwalne są w aromacie i smaku „wilgotne” akcenty pochodzące z przechowywania tej herbaty w gorącym i wilgotnym klimacie Malezji.
Materiał wykorzystany do produkcji tej herbaty to liście wysokich, swobodnie rosnących drzew herbacianych w różnym wieku. Pochodzi z okolicy wsi Manmai w pobliżu Bada w powiecie Menghai, tuż przy granicy z Birmą.
Pochodzenie: Chiny, prowincja Yunnan, powiat Menghai, Bada, wieś Manmai
Odmiana krzewu: yunnańska odmiana wielkolistna (云南大叶种)
Zbiory: wiosna 2015
Herbata prasowana w „ciastka” o nominalnej masie netto 400g. Po kilku latach leżakowania rzeczywista masa każdego ciastka bliższa jest 390g. Opcja 390g to pełne ciastko. Pozostałe opcje to fragmenty ciastka pakowane w nasze firmowe torebki.
herbata:
smak:
zbiory:
Parzenie
5-6g / 100 ml
96°C (wrzątek)
Seria krótkich parzeń zaczynając od około 10 sekund parzenia.
ok. 10 parzeń
Bada Qiaomu Sheng Pu-erh 2015
koszt dostawy w Polsce:
od 12 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
koszt dostawy zagranicznej:
UE 55 zł, UK 75 zł, Norwegia 100 zł, USA 200 zł więcej »

OPINIE
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane



