TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka: 0 zł, koszt dostawy od 12 zł - do darmowej dostawy brakuje 150 zł
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
koszt dostawy od 12 zł - do darmowej dostawy brakuje 150 zł
do zapłaty 0 zł
KOD RABATOWY
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE

Simao Shu Tuocha 2005

Simao Shu Tuocha 2005
Simao Shu Tuocha 2005 - świetny fermentowany Pu’er, poddany już dosyć długiemu leżakowaniu. Ta herbata to dowód na to, że także pu’ery shu (dojrzałe) z czasem zmieniają swój smak!
 
Ponad dziesięcioletnie leżakowanie herbaty sprawiło, że uzyskała ona więcej gładkości, elegancji i dojrzałości. Nie czuć w niej już nieprzyjemnych zapachów fermentacji (po chińsku dui wei), kojarzących się z wilgocią, piwnicą czy nachalną ziemistością. Można tu natomiast poczuć suszone owoce i grzyby. W smaku przyjemnie słodka, oblepiająca podniebienie. 
Herbata w formie mocno sprasowanego gniazdka (tuo) o wadze 100g.
 
Zbiory: Maj 2005
Prasowanie: jesień 2006
Pochodzenie: Simao, prowincja Yunnan, Chiny
 
Parzenie: 
Wrzątek, 5g/250ml
I parzenie 2 minuty; II 2,5 min; III 3,5 min; IV 5-6 min
 
W stylu gongfu cha:
Wrzątek, 5-6g/100ml
I parzenie 30s; II 20s; III 30s; IV 50s; V 80s; VI 2 min; VII 3 min; VIII 4min...

Przed pierwszym parzeniem zalecamy przepłukać herbatę przez kilka sekund, aby oczyścić ją z ewentualnych zanieczyszczeń, ogrzać i wstępnie nawilżyć listki.

Dostępne są próbki 25g!
 
 
akcesoria:
region:
zbiory:
przeglądane