Pu-erh Menghai Tuo Cha 100g

Menghai Tuocha – dobry, młody i bardzo klasyczny dojrzały (shu) pu-erh*. Klasyka naturalności i jakości gwarantowana przez znany region produkcji puerów – Menghai na południu prowincji Yunnan. Herbata prasowana w formę gniazda (tuocha) lub ciastka (bing cha) o masie 100 g.
Smak: klasyczny dla herbat pu-erh typu shu. Mocny, lekko ziemisty, przyjemnie oblepiający usta.
Napar: koloru winnego szczepu noir, mocny i charakterystyczny dla dojrzałych herbat pu-erh.
Zaparzanie: sugerujemy testować według własnego gustu ilość (na początku niewielką), odrywając z całości "ciastka" niewielkie ilości (jakby rwać kromkę chleba nie mając noża). Zalecamy zaparzać kilkukrotnie wrzątkiem. Pierwsze parzenie zaleca się zrobić maksymalnie krótkie (np. 30 sekund).
Przeczytaj nasze wprowadzenie do herbat pu-erh.
*Herbata pu-erh jest też spotykana w Polsce pod błędną nazwą „czerwona herbata”.
Pu-erh Menghai Tuo Cha 100g

trwa wysyłanie opinii...



