Nepal Everest

Nepal Everest – to wysokiej klasy herbata pochodząca z ekologicznej plantacji Jun Chiyabari, położonej na wysokości 1400-1800 m n.p.m.
Ta niezwykła i aromatyczna herbata o większych liściach ma w sobie zarówno niebywałą moc i świeżość jak również ciekawą i zrównoważoną ostrość smaku. Stanowi ona o charakterze tej herbaty zbieranej w postaci dwóch listków i jednego pączka. Napar uzyskiwany z tej herbaty jest bogaty, o wyraźnym posmaku.
Produkcja nepalskich herbat jest ściśle uwarunkowana sprzyjającymi warunkami klimatycznymi, jak również wytycznymi gospodarki Nepalu, które nie pozwalają na wzbogacanie produkcji metodami sztucznymi. Dzięki temu otrzymujemy herbaty organiczne, pozbawione pestycydów. Plantacja jest wspierana przez HOTPA (Himalayan Orthodox Tea Producers Association), oraz jest członkiem VOIDTH (Vaidya's Organization of Industries and Trading House).
Pochodzenie: Nepal, Dhankuta, Jun Chiyabari
Parzenie: 1 łyżeczka na około 200 ml, parzyć w temperaturze 96 stopni przez około 3 minuty. Aby wydobyć większą pełnię i moc tej herbaty - dobrze jest wydłużyć parzenie do około 3,5 - 5 minut, w zależności od preferencji dotyczących mocy naparu. Polecamy też jak zawsze ogrzać czajniczek wrzątkiem i po wsypaniu do gorącego czajniczka herbaty i potrząśnięciu go - delektować się niezwykłym aromatem.
Nepal Everest

trwa wysyłanie opinii...



