Mięta Pieprzowa

herbata:
region:
funkcjonalność:
smak:
Mięta Pieprzowa – bardzo dobrej jakości klasyczna i popularna odmiana mięty. Do przygotowania rozgrzewającej i zdrowej „herbatki miętowej”.
Pyszna mięta o klasycznym, intensywnym aromacie i smaku, którego nie sposób określić inaczej – miętowy.
Mięta jest jedną z najpopularniejszych roślin w ziołolecznictwie i medycynie naturalnej. Przede wszystkim znane są jej pozytywne właściwości w walce z problemami gastrycznymi. Wspomaga pracę jelit, wzmaga wydzielanie soku żołądkowego, pomaga na wzdęcia.
Zawarty w mięcie mentol jest wykorzystywany dla higieny jamy ustnej, zwalcza nieświeży oddech. Olejek miętowy ma też zbawienne działanie w przypadku infekcji górnych dróg oddechowych. Ma właściwości antybakteryjne.
Przy wszystkich swoich zaletach, mięta prawie nie ma przeciwwskazań – może być spożywana przez absolutnie każdego.
Kraj pochodzenia: Serbia
Pyszna mięta o klasycznym, intensywnym aromacie i smaku, którego nie sposób określić inaczej – miętowy.
Mięta jest jedną z najpopularniejszych roślin w ziołolecznictwie i medycynie naturalnej. Przede wszystkim znane są jej pozytywne właściwości w walce z problemami gastrycznymi. Wspomaga pracę jelit, wzmaga wydzielanie soku żołądkowego, pomaga na wzdęcia.
Zawarty w mięcie mentol jest wykorzystywany dla higieny jamy ustnej, zwalcza nieświeży oddech. Olejek miętowy ma też zbawienne działanie w przypadku infekcji górnych dróg oddechowych. Ma właściwości antybakteryjne.
Przy wszystkich swoich zaletach, mięta prawie nie ma przeciwwskazań – może być spożywana przez absolutnie każdego.
Kraj pochodzenia: Serbia
Parzenie
4-5g / 250 ml
96°C (wrzątek)
ok. 5 minut
1 parzenie
przeglądane



