Matcha Keiki Organic 100g
najlepsza do matcha latte, dobra do tradycyjnego przygotowania

Matcha Keiki Organic – kulinarna matcha dla wymagających. Dzięki niej uzyskasz intensywny zielony kolor i wyraźny herbaciany smak w matcha latte, koktajlach, wypiekach, lodach i innych potrawach. Chociaż polecana jest do zastosowań kulinarnych, to nada się także do tradycyjnego przygotowania matcha z samą wodą jako opcja „budżetowa”.
Barwa jest żywa, wyraziście zielona – ta herbata nie traci koloru nawet po obróbce w zastosowaniach kulinarnych. Intensywność tej herbaty sprawia, że już mała ilość jest wystarczająca do osiągnięcia odpowiedniego smaku – warzywnego, świeżego, morskiego, z nutami orzechowymi.
Do produkcji tej matcha wykorzystano liście z późniejszego, drugiego zbioru, ale przeszła ona tradycyjną obróbkę jak w przypadku herbat matcha wysokiej klasy – odpowiednie suszenie, sortowanie i mielenie w kamiennych żarnach, które zapewnia kremową teksturę przygotowanej matcha.
To matcha o fantastycznym stosunku ceny do jakości. Zachęcamy, aby traktować ją jako przystępną, codzienną herbatę matcha, dlatego też poprosiliśmy o spakowanie jej w Japonii w większe torebki o masie 100g netto, dzięki czemu możemy ją oferować w jeszcze bardziej korzystnej cenie.
W przeciwieństwie do większości kulinarnych matcha, które znajdziecie w ofercie polskich sklepów, ta jest mielona i pakowana krótko przed wysłaniem do Polski, a w naszym magazynie przechowywana w chłodziarce.
Pochodzenie: Japonia, prefektura Kagoshima, Makizono
Kultywary: saemidori, okumidori, tsuyuhikari
Zbiory: 2022
Data mielenia: czerwiec 2023
Herbata pakowana w Japonii w białe torebki doypack o masie 100g netto.
Barwa jest żywa, wyraziście zielona – ta herbata nie traci koloru nawet po obróbce w zastosowaniach kulinarnych. Intensywność tej herbaty sprawia, że już mała ilość jest wystarczająca do osiągnięcia odpowiedniego smaku – warzywnego, świeżego, morskiego, z nutami orzechowymi.
Do produkcji tej matcha wykorzystano liście z późniejszego, drugiego zbioru, ale przeszła ona tradycyjną obróbkę jak w przypadku herbat matcha wysokiej klasy – odpowiednie suszenie, sortowanie i mielenie w kamiennych żarnach, które zapewnia kremową teksturę przygotowanej matcha.
To matcha o fantastycznym stosunku ceny do jakości. Zachęcamy, aby traktować ją jako przystępną, codzienną herbatę matcha, dlatego też poprosiliśmy o spakowanie jej w Japonii w większe torebki o masie 100g netto, dzięki czemu możemy ją oferować w jeszcze bardziej korzystnej cenie.
W przeciwieństwie do większości kulinarnych matcha, które znajdziecie w ofercie polskich sklepów, ta jest mielona i pakowana krótko przed wysłaniem do Polski, a w naszym magazynie przechowywana w chłodziarce.
Pochodzenie: Japonia, prefektura Kagoshima, Makizono
Kultywary: saemidori, okumidori, tsuyuhikari
Zbiory: 2022
Data mielenia: czerwiec 2023
Herbata pakowana w Japonii w białe torebki doypack o masie 100g netto.
herbata:
funkcje:
smak:
zbiory:
Parzenie
3 g / 150-200 ml
ok. 70-75 ºC
nie dotyczy
1 porcja
Herbatę matcha (ok. 1 łyżeczki na miseczkę ok. 0,2 l) zalewamy przegotowaną wodą o temperaturze około 70°C i energicznie mieszamy, doprowadzając do stworzenia jednorodnej zawiesiny.
Matcha Keiki Organic 100g
najlepsza do matcha latte, dobra do tradycyjnego przygotowania
smak
aromat
98 zł
koszt dostawy w Polsce:
od 12 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
koszt dostawy zagranicznej:
UE 55 zł, UK 75 zł, Norwegia 100 zł, USA 200 zł więcej »

OPINIE
Szymon
smak 4.00
aromat
4.00
(Opinia od fana matchy kotobuki)
W przygotowaniu tradycyjnym bardzo gładka.. Lekko gorzka, ale za to mało cierpka. Przeważają wytrawne warzywne nuty, raczej bez słodkości.
Zdecydowanie polecam jako matchę codzienną, dobry stosunek cena/jakość, smak znacznie lepszy niż inne matche w podobnej cenie.
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane



