TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka 0 zł ; wysyłka od 10 zł, do darmowej wysyłki brakuje 150 zł
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
wysyłka od 10 zł, do darmowej wysyłki brakuje 150 zł
do zapłaty 0 zł
KOD RABATOWY
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE

Man Long Shu Pu-erh

Man Long Shu Pu-erh
herbata:
region:
Màn Lòng Shu Pu-erh 2015 (曼弄熟茶) – dojrzały pu-erh* z roku 2015, pochodzący z Màn Lòng w powiecie Měnghǎi. Lekki i klarowny. 
 
Dojrzały pu-erh z dużą zawartością młodych, małych listków i tipsów. Napar jest klarowny, lekki, z orzeźwiającą żywiczną nutą. Dzięki odpowiedniemu okresowi leżakowania nie czuć w tej herbacie żadnych niepożądanych zapachów. Pu-erh sprasowany w tradycyjną formę „ciastka” o masie 357g.
 
Uwaga: na opakowaniu znajduje się błąd w transkrypcji nazwy herbaty: Man Nong zamiast Man Long. Wynika to ze złego odczytania znaku 弄, który w standardowym mandaryńskim najczęściej czytany jest nòng, natomiast w nazwie lokalnej nietypowo lòng.
 

*Herbata pu-erh jest też spotykana w Polsce pod błędną nazwą „czerwona herbata”.
Zachęcamy do lektury naszego wprowadzenia do herbat pu-erh.
Parzenie
4-5 g / 250 ml wody
96°C (wrzątek)
I 2-3 min; II 5-6 min
Zalecamy parzenie w stylu gongfu, używając 5-7g liści na 100 ml wody i wykonując wielokrotne, krótkie parzenia.
przeglądane