KLASYCZNA PREMIUM BIAŁA ŻÓŁTA ZIELONA ZIELONA Z DOD. OOLONG CZARNA CZARNA Z DOD. PU ERH ZIOŁA ROOIBOS OWOCOWA YERBA MATE AKCESORIA
Karmelowa

Karmelowa

Aromat:
     
(ocena: 5/5)
Smak:
     
(ocena: 5/5)
Asortyment:
Gramatura i cena:
Opis produktu
Karmelowa – herbata czarna z karmelem, jabłkiem, skórką pomarańczy i kwiatami wrzosu. 
 
Mieszanka na bazie dwóch intensywnych herbat czarnych: assamskiej z plantacji Mangalam oraz cejlońskiej z prowincji Uva. Nuta karmelowa jest wyraźnie zaznaczona zarówno w zapachu, jak i w smaku, a jednocześnie herbata ta nie jest przesadnie aromatyzowana. 
 
 
Pochodzenie herbat: Indie, Sri Lanka
Wyprodukowano w Czechach
Skład: herbata czarna, jabłko, kawałki karmelu (min. 6%; cukier, syrop glukozowy, śmietanka, masło), kwiaty wrzosu, aromat słonego karmelu (3%), skórka pomarańczy. Zawiera mleko. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
 
Wartości odżywcze na 100ml: 
wartość energetyczna 18kJ / 4 kcal
tłuszcze 0 g (w tym kwasy tłuszczowe 0 g)
węglowodany 0 g (w tym cukry 0 g)
białko 0 g
sól 0,03 g
 
Sposoby parzenia
5 g / 250 ml wody
96ºC (wrzątek)
2-3 min
5 gramów liści herbaty Karmelowej zalewamy wodą o temp. około 96° C i parzymy przez około 2 minuty. Drugie parzenie możemy wydłużyć do 3 lub nawet 4 minut przy tych samych parametrach temperatury wody.
Oceny i opinie
najlepsza karmelowa jaką piłem. Jest dość mocna, więc warto sypać mniej i nie parzyć zbyt długo - inaczej siekiera :D
Jacek Chojak | 10:56 | 29.11
aromat:
     
(5/5)
smak:
     
(5/5)
Rekomendacje
Tagi:
Kraków, Floriańska 13, tel: 604 133 733,
Website Security Test