Jeżówka Korzeń

Jeżówka Korzeń - (Echinacea purpurea) pochodzi z Ameryki Połnocnej. Purpurowy kwiat jeżówki zwieńczony jest kolczastym środkiem przypominającym jeża.
Korzeń jeżówki purpurowej działa przeciwzapalnie i podnosi odporność organizmu. Korzeń jest tą częścią rośliny która posiada substancje aktywne w postaci pochodnych kwasu kawowego, polisacharydów, glikoprotein.
Kraj pochodzenia: Polska
Sposób przygotowania: 1 łyżkę korzenia jeżówki na szklankę wody (250 ml), gotować ok 5 min, przecedzić.
* Przed spożyciem ziół, szczególnie w przypadku osób przyjmujących różnego rodzaju leki, zawsze warto skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
herbata:
funkcje:
Parzenie
5 g / 250 ml
100°C
5 min
1 łyżkę korzenia jeżówki na szklankę wody (250 ml), gotować ok 5 min, przecedzić.
Jeżówka Korzeń
smak
aromat
koszt dostawy w Polsce:
od 12 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
koszt dostawy zagranicznej:
UE 55 zł, UK 75 zł, Norwegia 100 zł, USA 200 zł więcej »

OPINIE
Monika
smak 5.00
aromat
5.00
Cudowne zioło, a właściwie korzeń. Zwalcza początki grypy i przeziębień, niesamowicie podnosi odporność i wzmacnia organizm. Po 3 kubkach naparu gorączka i objawy grypy ustąpiły już na następny dzień! W smaku specyficzny, cierpki, ja osobiście przy zbyt mocnym zaparzeniu odnajduję w nim posmak lekko mydlany (ale to chyba tylko moje odczucia smakowe). Jednak za właściwości lecznicze i ich intensywność - 5/5.
Kinga
smak 5.00
aromat
4.00
Drobno mielony korzeń jeżówki. Pachnie słodko, w smaku lekko gorzki. Na jesienne wieczory i w stanach osłabienia odporności echinacea purpurea jest niezastąpiona. Podobno warto ostrożnie zażywać w przypadku chorób autoimmunologicznych.
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane



