Jeoncha Organic

Jeoncha Organic – koreańska herbata w przetwarzana w stylu japońskiej sencha. Obecna partia herbaty jeoncha pochodzi z upraw ekologicznych.
Herbata oddaje do naparu słodkawy i leciutko prażony smak orzechów laskowych. Ponieważ jest to herbata z późniejszego zbioru, jest stosunkowo intensywna, mniej wyrafinowana.
Aromat po wsypaniu do podgrzewanego naczynia, w którym parzymy herbatę jest intensywny, słodki, wzbudzający tylko pozytywne skojarzenia.
Herbaty koreańskie są uznawane za bliskie herbatom japońskim i chińskim, balansując smakowo pomiędzy tymi dwoma większymi kulturami. Prezentowana tu herbata jest koreańską wersją japońskiej sencha, ale można wyraźnie poczuć jej unikalny, koreański charakter.
Parzenie: 3 gramy na 150 ml, zalewamy wodą o temperaturze 75-80 stopni na 2 minuty. Drugie parzenie skracamy do około 1 minuty.
Pochodzenie: Korea Południowa, wyspa Jeju
Jeoncha Organic

trwa wysyłanie opinii...



