Gui Fei Selected LGTTS 2013
Gui Fei Selected LGTTS 2013 - oolong nagrodzony w jednym z głównych konkursów przeprowadzanych w prowincji Lugu, organizowanym corocznie przez organizację "Dong Ding Tea Leaf Production Cooperative Agency".
Herbata zbierana w czerwcu, wystawiona na działanie tych samych gatunków owadów, które atakują liście herbaty Bai Hao oolong. Liście w reakcji obronnej na obszarach ugryzionych wydzielają soki, które znacznie przyczyniają się do niepowtarzalnego smaku herbaty. Herbata Gui Fei jest uprawiana na wysokości 1000 m n.p.m., pochodzi z kultywaru Qingxin (Chin Shin), z którego produkuje się słynne tajwańskie wysokogórskie oolongi.
Po zaparzeniu otrzymujemy napar o pełnym, bogatym, owocowym, słodkim smaku z pikantnymi tonami.
Parzenie: proponujemy kilkukrotne zaparzanie, najlepiej pierwsze 2 parzenia zrobić krótsze, by później wydłużać ich czas. Optymalna temperatura to ok. 85-90 stopni. Idealnie nadaje się do parzenia metodą gongfu cha.
Herbata zbierana w czerwcu, wystawiona na działanie tych samych gatunków owadów, które atakują liście herbaty Bai Hao oolong. Liście w reakcji obronnej na obszarach ugryzionych wydzielają soki, które znacznie przyczyniają się do niepowtarzalnego smaku herbaty. Herbata Gui Fei jest uprawiana na wysokości 1000 m n.p.m., pochodzi z kultywaru Qingxin (Chin Shin), z którego produkuje się słynne tajwańskie wysokogórskie oolongi.
Po zaparzeniu otrzymujemy napar o pełnym, bogatym, owocowym, słodkim smaku z pikantnymi tonami.
Parzenie: proponujemy kilkukrotne zaparzanie, najlepiej pierwsze 2 parzenia zrobić krótsze, by później wydłużać ich czas. Optymalna temperatura to ok. 85-90 stopni. Idealnie nadaje się do parzenia metodą gongfu cha.
Gui Fei Selected LGTTS 2013
koszt dostawy w Polsce:
od 15 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
koszt dostawy zagranicznej:
UE 55 zł, UK 75 zł, Norwegia 100 zł, USA 200 zł więcej »
OPINIE
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane