TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka 0 zł ; dostawa od 10 zł, do darmowej brakuje 150 zł
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
dostawa od 10 zł, do darmowej brakuje 150 zł
do zapłaty 0 zł
KOD RABATOWY
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE

Darjeeling Jungpana Muscatel Wonder FF 2020

Darjeeling Jungpana Muscatel Wonder FF 2020
Darjeeling Jungpana Muscatel Wonder FF 2020 – wczesny zbiór wiosenny z ogrodu Jungpana. Herbata darjeeling klasy premium.

Muscatel Wonder, sztandarowa produkcja ogrodu Jungpana, to herbata gładka i bardzo delikatna. W pierwszym zetknięciu może wydać się nawet zbyt grzeczna, ale trzeba dać jej trochę czasu – zalecamy dłuższe parzenie i spokojne smakowanie. Dopiero wtedy ujawnia bardzo przyjemną strukturę naparu, nuty owocowe i orzechowe, a także lekkie aromaty łąkowe. Herbata w stylu klasycznym dla Jungpany, czyli utleniana mocniej niż większość herbat first flush. Napar jasny i klarowny, o złotym zabarwieniu. 

To herbata zebrana w trzecim tygodniu marca 2020, jeszcze przed zamknięciem ogrodów spowodowanym przez pandemię, czyli w idealnym czasie dla herbat first flush. Numer partii (Exn-11/20) wskazuje, że jest to herbata wyprodukowana w małej ilości, na samym początku pierwszego zbioru. Herbaty oznaczone jako Ex lub Exn to ekskluzywne mikro-produkcje wysokiej jakości, w odróżnieniu od następujących po nich, masowo produkowanych herbat z oznaczeniem partii „DJ” (na przykład DJ-1/20)

Zbiory: trzeci tydzień marca 2020
Pochodzenie: Indie, dystrykt Dardżyling, ogród Jungpana 
Numer partii: Exn-11/20
Klasa liści: FTGFOP-1-china

O ogrodzie Jungpana:
Jungpana to przykład świetnie zarządzanego ogrodu, który rok rocznie produkuje herbaty o stałej, bardzo wysokiej jakości. Ogród ten założony został w roku 1899. Przez lata był to najtrudniej dostępny ze wszystkich ogrodów. Dopiero w 2018 roku doprowadzono tam drogę dla samochodów.. Herbaty z Jungpana znane są z wyższego stopnia oksydacji liści oraz klasycznego smaku z wyraźnie zaznaczonymi akcentami winogron szczepu Muscat.
Parzenie
4 g / 250 ml wody
96°C (wrzątek)
I parzenie 3 min; II 5-6 min
2 parzenia
przeglądane