TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka 0 pln ; ; dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
dostawa od 7 pln, do darmowej brakuje 100 pln
do zapłaty 0 pln
kod promocyjny
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
6FTM Bangwei 2006
6FTM Bangwei 2006 – surowy pu-erh z fabryki Liu Da Cha Shan (六大茶山), szerzej znanej zachodnim odbiorcom jako Six Famous Tea Mountain lub w skrócie 6FTM. Liście pochodzą z rejonu góry Bangwei.
 
Aromat suchych liści drzewny, lekko dymny, raczej delikatny w porównaniu z innymi produkcjami tej fabryki. Herbata ta przejawia już wyraźne oznaki dojrzewania – do tego starzeje się bardzo elegancko! Nuty charakterystyczne dla młodych pu-erhów ustępują miejsca aromatom miodowym i żywicznym. W posmaku pojawia się już przyjemne uczucie chłodu, charakterystyczne dla średnio dojrzałych pu-erhów. Nadal trzeba na nią jednak uważać – nieuważnie zaparzona może w dalszym ciągu pokazać pazur w postaci mocnej goryczki. 
 
Bangwei, skąd pochodzą liście tej herbaty, jest znanym i cenionym rejonem produkcji pu-erhów, chociaż nie jest wymieniany jako jedna ze „słynnych gór herbacianych” prowincji Yunnan.  
 
Fabryka Six Famous Tea Mountain została założona w roku 2002 i zgodnie ze swoją nazwą specjalizuje się w produkcji herbat pu-erh z „sześciu słynnych gór herbacianych”, ale nie tylko.
 
Rok produkcji: 2006
 
Parzenie:
Zalecamy parzenie w stylu gongfu cha, w gaiwanie lub małym glinianym czajniczku:
5-6g liści / 100ml wody, 96℃ (wrzątek)
Przed pierwszym parzeniem zalecamy krótkie przepłukanie liści, aby je obudzić, ogrzać i oczyścić.
Kilka pierwszych parzeń powinno trwać mniej niż 10 sekund.

6FTM Bangwei 2006

chwilowo niedostępny

dostawa: od 7 PLN, darmowa dostawa od 100 PLN, wysyłki ZAGRANICZNE za 45 PLN (stały koszt)
wysyłka ekspresowa w ciągu 24h
opcja zamówień tel.   604 133-733   pn-sb 10-20.00 KOSZT DOSTAWY - PŁATNOŚĆ - ZWROT
typ:
pu-erh, klasyczna
region:
chiny, yunnan
zbiory:
2006
Parzenie
5-6g liści / 100ml wody
96°C (wrzątek)
Kilka pierwszych parzeń powinno trwać mniej niż 10 sekund.
Przed pierwszym parzeniem zalecamy krótkie przepłukanie liści, aby je obudzić, ogrzać i oczyścić.
OCEŃ PRODUKT
     
     

trwa wysyłanie opinii...

ostatnio przeglądane