Shincha Mirume 2023
mistrzowska kompozycja kilku szczepów herbaty

NOWOŚĆ
Shincha Mirume 2023 – mistrzowska kompozycja czterech szczepów krzewu herbacianego. Bogata i dobrze zbalansowana.
Piękny, świeży aromat z nutami trawiastymi, mango i lasu iglastego. To herbata bogata w umami, o bardzo niskiej goryczy, ale też bez wyraźnej słodyczy, kierująca się raczej ku nutom wytrawnym. Bardzo klasyczna, stosunkowo delikatna. Do stworzenia tej herbaty wykorzystano 4 kultywary, dzięki czemu smak i aromat jest naprawdę wielowymiarowy.
Wszystkie kultywary pochodzą z górskich upraw w Ryōgōchi, w prefekturze Shizuoka, z pól pana Katahira, który naszym stałym klientom jest już dobrze znany z wyśmienitych ręcznie zbieranych shincha, Sencha Tsuyuhikari i bardzo popularnej czarnej herbaty Wakōcha Kōshun.
Zbiór: ichibancha (I zbiór wiosenny) 2023
Kultywary: saemidori, nanmei, yamanoibuki, yabukita
Styl obróbki: asamushi (krótka obróbka parą wodną)
Pochodzenie: Japonia, prefektura Shizuoka, dystrykt Shimizu, Ryōgōchi
Herbata pakowana oryginalnie w torebki o masie netto 50g. Opcja 25 gramów zostanie zapakowana w nasze torebki firmowe.
Piękny, świeży aromat z nutami trawiastymi, mango i lasu iglastego. To herbata bogata w umami, o bardzo niskiej goryczy, ale też bez wyraźnej słodyczy, kierująca się raczej ku nutom wytrawnym. Bardzo klasyczna, stosunkowo delikatna. Do stworzenia tej herbaty wykorzystano 4 kultywary, dzięki czemu smak i aromat jest naprawdę wielowymiarowy.
Wszystkie kultywary pochodzą z górskich upraw w Ryōgōchi, w prefekturze Shizuoka, z pól pana Katahira, który naszym stałym klientom jest już dobrze znany z wyśmienitych ręcznie zbieranych shincha, Sencha Tsuyuhikari i bardzo popularnej czarnej herbaty Wakōcha Kōshun.
Zbiór: ichibancha (I zbiór wiosenny) 2023
Kultywary: saemidori, nanmei, yamanoibuki, yabukita
Styl obróbki: asamushi (krótka obróbka parą wodną)
Pochodzenie: Japonia, prefektura Shizuoka, dystrykt Shimizu, Ryōgōchi
Herbata pakowana oryginalnie w torebki o masie netto 50g. Opcja 25 gramów zostanie zapakowana w nasze torebki firmowe.
herbata:
funkcje:
smak:
zbiory:
Parzenie
6-7g / 250 ml
I parzenie 65-70°C
II 75-80°C
III 85-90°C
II 75-80°C
III 85-90°C
I parzenie 1,5 min
II 15-20 sekund
III 50-60 sekund
II 15-20 sekund
III 50-60 sekund
3-4 parzenia
Dobrze nadaje się także do „parzenia” lodem, czyli kōridashi.
Shincha Mirume 2023
mistrzowska kompozycja kilku szczepów herbaty
smak
aromat
dostawa w Polsce:
od 12 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
dostawa zagraniczna:
UE 55 zł, UK 75 zł, Norwegia 100 zł, USA 200 zł więcej »

OPINIE
Dorota
smak 5.00
aromat
5.00
Ładny zapach, świeży smak ale nie do końca mój, wolę mniej wytrawne herbaty japońskie. Kolor żółty, mało mętny.
Oskar
smak 5.00
aromat
5.00
Super Shincha ! Zapach liści ma intensywne aromaty trawiaste i lasu iglastego, igiełki wyglądają przepięknie z racji krótkiej obróbki (asamushi), są długie, mają około 4 cm, są ciemne i błyszczą :) Faktycznie herbata bogata w umami o bardzo niskiej goryczki i bez słodyczy, i dominują nuty wytrawne tak jak jest w opisie :) Zapach liści moim zdaniem idzie w kierunku akcentów morskich :)
Grzegorz
smak 5.00
aromat
5.00
とても美味しい素晴らしい新しいお茶。
葉の匂いは草や針葉樹林の匂いが強く、針は美しく見えます。 うま味がたっぷり.私としては
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane



