KLASYCZNA PREMIUM BIAŁA ŻÓŁTA ZIELONA OOLONG ZIELONA Z DOD. CZARNA CZARNA Z DOD. PU ERH ZIOŁA ROOIBOS OWOCOWA YERBA MATE AKCESORIA
Wuyi Mingqian Hongcha

Wuyi Mingqian Hongcha

Aromat:
     
(ocena: 0/5)
Smak:
     
(ocena: 0/5)
Asortyment:
Gramatura i cena:
Opis produktu
Wuyi Mingqian Hongcha – klasyczna czarna herbata chińska zbierana wczesną wiosną w rejonie gór Wuyi.
 
Ciepły i cudownie kakaowy aromat suchych liści zachęca do picia tej herbaty w chłodne wieczory. Liście są młode i drobne, dają intensywnie czerwony kolor naparu. Dobra cielistość i długo utrzymujący się czekoladowy posmak. 
 
Godna polecenia, klasyczna herbata czarna z prowincji Fujian. Według zapisków chińskich kronikarzy, właśnie tam po raz pierwszy w historii zanotowano istnienie herbaty czarnej, a właściwie czerwonej w chińskim nazewnictwie. „Mingqian Hongcha” oznacza dosłownie czerwoną herbatę zbieraną przed Świętem Wielkiej Jasności, czyli przed 5. kwietnia.
 
Sposoby parzenia
4-5 g / 250 ml
90-95℃
I 1,5 min; II 2,5 min; III 5 min
Zalecamy parzenie w stylu gongfu cha, stosując 5g liści na 100 ml wody, zaczynając parzenie od 20 sekund.
Oceny i opinie
Nikt jeszcze nie komentował tego produktu
Rekomendacje
Kraków, Floriańska 13, tel: 604 133 733,
Website Security Test