Owoc Goji

Owoc Goji – dietetycy są zdania, że to jeden z bardziej wartościowych owoców. Posiada cały zestaw antyoksydantów, minerałów, witamin (głównie C) i jest niskokaloryczny.
Ilość witaminy C zawartej w owocu jest około 500 razy większa niż w pomarańczy.
Owoce Goji zalecane są też w leczeniu reumatyzmu spowodowanego zimnym i wilgotnym klimatem. Według tradycyjnej medycyny chińskiej długotrwale stosowanie przyczynia się do:
• wzmocnienia stawów i kości,
• wzmocnienia systemu odpornościowego,
• wspomagania odchudzania,
• opóźnienia procesów starzenia,
• poprawy witalności,
• poprawia wzroku.
Sposób parzenia: aby zaparzyć owoce goji, wystarczy zalać ok. 10 jagód na szklankę wodą o temperaturze 96 stopni Celsjusza (tuż po zagotowaniu). Parzenie powinno trwać 5-8 minut (do wyczucia słodkawego aromatu naparu).
Pochodzenie: Chiny
* Przed spożyciem ziół, szczególnie w przypadku osób przyjmujących różnego rodzaju leki, zawsze warto skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Owoc Goji

trwa wysyłanie opinii...



