Xiao Qing Gan
Xiao Qing Gan – herbata pu-erh zamknięta w skórce małej, suszonej mandarynki. Zaskoczy Cię!
Xiao Qing Gan (小青柑) to odmiana drobnej mandarynki, której suszona skórka „nadziewana” jest różnymi herbatami. Najczęściej – tak jak w tym przypadku – jest to dojrzała herbata pu-erh.
Qiao Qing Gan można parzyć w całości lub po rozkruszeniu. Jeśli zależy nam na intensywnym smaku cytrusowym, polecamy parzenie ze skórką. Jeśli preferuje się tylko lekki aromat cytrusów, skórkę można odrzucić, a zaparzyć samą herbatę! Nadaje się zarówno do parzenia w dużym czajniczku czy kubku, jak też do parzenia w gaiwanie (styl gongfu). Połączenie dojrzałego pu-erha ze skórką Xiao Qing Gan ma według tradycyjnej medycyny chińskiej wzmacniać prozdrowotne właściwości samej herbaty. Sugerujemy jednak traktować takie rewelacje z przymrużeniem oka i po prostu cieszyć się niezwykłym smakiem!
Pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan
Cena za jedną sztukę (ok.5-6 gramów)
Xiao Qing Gan (小青柑) to odmiana drobnej mandarynki, której suszona skórka „nadziewana” jest różnymi herbatami. Najczęściej – tak jak w tym przypadku – jest to dojrzała herbata pu-erh.
Qiao Qing Gan można parzyć w całości lub po rozkruszeniu. Jeśli zależy nam na intensywnym smaku cytrusowym, polecamy parzenie ze skórką. Jeśli preferuje się tylko lekki aromat cytrusów, skórkę można odrzucić, a zaparzyć samą herbatę! Nadaje się zarówno do parzenia w dużym czajniczku czy kubku, jak też do parzenia w gaiwanie (styl gongfu). Połączenie dojrzałego pu-erha ze skórką Xiao Qing Gan ma według tradycyjnej medycyny chińskiej wzmacniać prozdrowotne właściwości samej herbaty. Sugerujemy jednak traktować takie rewelacje z przymrużeniem oka i po prostu cieszyć się niezwykłym smakiem!
Pochodzenia: Chiny, prowincja Yunnan
Cena za jedną sztukę (ok.5-6 gramów)
Xiao Qing Gan
ocena
5,50 zł
koszt dostawy w Polsce:
od 12 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
koszt dostawy zagranicznej:
UE 55 zł, UK 75 zł, Norwegia 100 zł, USA 200 zł więcej »
OPINIE
Rafał
ocena
4.00
Bardzo nierówny poziom obu moich kulek. Pierwsza była intensywnie cytrusowa, a z drugiej wyszedł ledwie lekki cytrus. Nawet podczas parzenia wyglądały inaczej. Za pierwszym razem skórka pięknie napęczniała i pękła. Przy drugiej kulce była niezmieniona przez 3 parzenia.
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane