TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka $0 ; wysyłka od $2,45, do darmowej wysyłki brakuje $40,76
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
wysyłka od $2,45, do darmowej wysyłki brakuje $40,76
do zapłaty $0
KOD RABATOWY
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE

Shui Mi Xiang Dancong 2021

bardzo aromatyczny oolong z Gór Feniksa

Shui Mi Xiang Dancong 2021
NOWOŚĆ
Shui Mi Xiang Dancong 2021 – herbata oolong z gór Feniksa (Fenghuang Shan). Bardzo aromatyczna, ale także o intensywnym smaku.

Shui Mi Xiang oznacza „aromat brzoskwini”. Ta herbata spotykana jest także pod nazwami Shui Mi Tao Xiang oraz Mi Tao Xiang. 
Suche liście mają intensywnie owocowy aromat, w którym rzeczywiście można znaleźć skojarzenia z brzoskwinią. Napar ma złotą barwę i jest lekko mętny, dominują w nim nuty kwiatowe i lekka chmielowa goryczka. Herbata o bardzo „egzotycznym” charakterze. To herbata, która ma dużo mocy, ale przy użyciu małej ilości liści lub krótkim czasie parzenia może być lekka i delikatna. 

Oolong utleniany w średnim stopniu i jedynie delikatnie pieczony. Przy parzeniu w stylu gongfu cha wytrzymuje wiele parzeń. Porównując do innych herbat dancong z naszej oferty: uważamy, że to herbata, która jest idealnym balansem między mocniejszym smakiem i goryczką Mi Lan Xiang oraz kwiatowością Ya Shi Xiang.

Aby dowiedzieć się więcej o fascynujących oolongach Dancong, zachęcamy do lektury artykułu na blogu

Pochodzenie: Chiny, prowincja Guangdong, Fenghuang Shan
Szczep: Shui Mi Xiang
Zbiory: kwiecień 2021 
Parzenie
3-4g / 250 ml
90-96°C
I parzenie ok. 2 min
II 3 min
III 5-7 min
3 parzenia
Tradycyjnym sposobem parzenia oolongów dancong jest metoda gongfu cha: parzenie w gaiwanie, proporcje ok. 6-7g / 100 ml, wrzątek. Kilka pierwszych parzeń musi trwać mniej niż 10 sekund.
przeglądane