Shincha Mirume 2022
mistrzowska kompozycja kilku szczepów herbaty

NOWOŚĆ
Shincha Mirume 2022 – mistrzowska kompozycja czterech szczepów krzewu herbacianego. Bogata i dobrze zbalansowana.
Piękny, świeży aromat z nutami trawiastymi i lasu iglastego. To herbata bogata w umami, o bardzo niskiej goryczy, ale też bez wyraźnej słodyczy, kierująca się raczej ku nutom wytrawnym. Bardzo klasyczna, stosunkowo delikatna. Do stworzenia tej herbaty wykorzystano 4 kultywary wcześnie dojrzewające, dzięki czemu smak i aromat jest naprawdę wielowymiarowy.
Wszystkie kultywary pochodzą z górskich upraw w Ryōgōchi, w prefekturze Shizuoka, z pól pana Katahira, który naszym stałym klientom jest już dobrze znany z wyśmienitych ręcznie zbieranych shincha, Sencha Tsuyuhikari i bardzo popularnej czarnej herbaty Wakōcha Kōshun.
Zbiór: ichibancha (I zbiór wiosenny) 2022
Kultywary: saemidori, ōiwase, yamakai, yamanoibuki
Styl obróbki: asamushi (krótka obróbka parą wodną)
Pochodzenie: Japonia, prefektura Shizuoka, dystrykt Shimizu, Ryōgōchi
Herbata pakowana oryginalnie w torebki o masie netto 50g. Opcja 25 gramów zostanie zapakowana w nasze torebki firmowe.
Piękny, świeży aromat z nutami trawiastymi i lasu iglastego. To herbata bogata w umami, o bardzo niskiej goryczy, ale też bez wyraźnej słodyczy, kierująca się raczej ku nutom wytrawnym. Bardzo klasyczna, stosunkowo delikatna. Do stworzenia tej herbaty wykorzystano 4 kultywary wcześnie dojrzewające, dzięki czemu smak i aromat jest naprawdę wielowymiarowy.
Wszystkie kultywary pochodzą z górskich upraw w Ryōgōchi, w prefekturze Shizuoka, z pól pana Katahira, który naszym stałym klientom jest już dobrze znany z wyśmienitych ręcznie zbieranych shincha, Sencha Tsuyuhikari i bardzo popularnej czarnej herbaty Wakōcha Kōshun.
Zbiór: ichibancha (I zbiór wiosenny) 2022
Kultywary: saemidori, ōiwase, yamakai, yamanoibuki
Styl obróbki: asamushi (krótka obróbka parą wodną)
Pochodzenie: Japonia, prefektura Shizuoka, dystrykt Shimizu, Ryōgōchi
Herbata pakowana oryginalnie w torebki o masie netto 50g. Opcja 25 gramów zostanie zapakowana w nasze torebki firmowe.
herbata:
funkcje:
smak:
zbiory:
Parzenie
6-7g / 250 ml
I parzenie 65-70°C
II 75-80°C
III 85-90°C
II 75-80°C
III 85-90°C
I parzenie 1,5 min
II 15-20 sekund
III 50-60 sekund
II 15-20 sekund
III 50-60 sekund
3-4 parzenia
Dobrze nadaje się także do „parzenia” lodem, czyli kōridashi.
Shincha Mirume 2022
mistrzowska kompozycja kilku szczepów herbaty
smak
aromat
koszt dostawy w Polsce:
od 9 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
stały koszt dostawy zagranicznej:
UE 45 zł, UK 65 zł, Norwegia 100 zł, więcej »

OPINIE
Oskar
smak 5.00
aromat
5.00
Super Shincha ! Zapach liści ma intensywne aromaty trawiaste i lasu iglastego, igiełki wyglądają przepięknie z racji krótkiej obróbki (asamushi), są długie, mają około 4 cm, są ciemne i błyszczą :) Faktycznie herbata bogata w umami o bardzo niskiej goryczki i bez słodyczy, i dominują nuty wytrawne tak jak jest w opisie :) Zapach liści moim zdaniem idzie w kierunku akcentów morskich :)
Grzegorz
smak 5.00
aromat
5.00
とても美味しい素晴らしい新しいお茶。
葉の匂いは草や針葉樹林の匂いが強く、針は美しく見えます。 うま味がたっぷり.私としては
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane



