TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka: 0 zł, koszt dostawy od 12 zł - do darmowej dostawy brakuje 150 zł
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
koszt dostawy od 12 zł - do darmowej dostawy brakuje 150 zł
do zapłaty 0 zł
KOD RABATOWY
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE

Matcha Kyoto Bio "Cha No Yu" 30g

ekskluzywna herbata matcha wysokiej jakości

Matcha Kyoto Bio "Cha No Yu" 30g
Matcha Kyoto Bio „Cha No Yu”  – ekskluzywne wydanie wysokiej klasy japońskiej sproszkowanej herbaty zielonej, ściśle związanej z chanoyu (japońska ceremonia parzenia herbaty). Pakowana w oryginalną puszkę  o zawartości 30 g. 
 
Herbata ta ma postać intensywnie zielonego pudru. Powstaje po zmieleniu wysokogatunkowej tencha, która podobnie jak gyokuro czy kabusecha jest zacieniana przed zbiorami. W ten sposób udaje uzyskać się więcej słodyczy i głębi smaku. Wyraźnie wyczuwalny jest także piąty smak, tzw. umami. Liście mielone są tradycyjną metodą w kamiennych żarnach.

Matcha Kyoto Bio pochodzi z ekologicznych, certyfikowanych plantacji z okolic Uji,
w prefekturze Kioto, która uznawana jest za jeden z najsłynniejszych i najbardziej cenionych regionów herbacianych w Japonii.

Matcha słynie z wysokiej zawartości kofeiny, dlatego zaliczana jest do herbat wykazujących najwyższe działanie pobudzające. Również ze względu na swoje właściwości prozdrowotne, w tym dużą zawartość antyoksydantów i witamin, może stać się zdrowym i bezpiecznym dla organizmu zamiennikiem kawy.

Sposób przygotowania: Choć dogłębne poznanie i przyswojenie sobie zasad ceremonii chanoyu wymaga wielu lat praktyki, to jednak codzienne przygotowanie herbaty matcha wcale nie musi być skomplikowanym rytuałem. W domowych warunkach wystarczy nam większa czarka lub nawet zwykła miseczka i coś, co pozwoli nam rozrobić herbaciany proszek w wodzie. Najlepiej sprawdzi się tutaj tradycyjna bambusowa miotełka chasen, która przy odpowiedniej technice ubijania (tzn. przy wykonywaniu energicznych ruchów na kształt litery M lub W) pozwoli nam uzyskać kremową konsystencję naparu z charakterystyczną pianką na powierzchni. Jeśli nie dysponujemy chasenem, można eksperymentować np. z elektrycznym, ręcznym spieniaczem do mleka lub ewentualnie z łyżeczką czy małą trzepaczką kuchenną. Niezależnie od narzędzia, którym będziemy się posługiwać, warto dodatkowo przesiać herbatę przez sitko przed zmieszaniem jej z wodą. Dzięki temu unikniemy grudek i łatwiej będzie nam spienić napar. Uwaga! Napar wypijamy w całości.

Pochodzenie: Japonia, prefektura Kioto

Matcha Kyoto Bio "Cha No Yu" 30g

ekskluzywna herbata matcha wysokiej jakości

ocena
     
5.00
189

wyprzedany

wysyłka: w ciągu 1-2 dni roboczych zamów przez telefon   604 133 733   pn-pt 8-16:30
OPINIE
5.00 2 5 0
Grzegorz ocena  
     
5.00
Bardzo dobra herbata i bardzo piękny zielony kolor -とてもおいしいお茶ととても美しい緑色
Halina ocena  
     
5.00
Wreszcie mam taką matchę jaką chciałam.Bardzo piękny zielony kolor.Co do smaku i aromatu to nie wiem,bo kupiłam ją do wypieków.
     

trwa wysyłanie opinii...

przeglądane