Matcha
bestseller – najlepsza do koktajli i wypieków
Matcha – sproszkowana zielona herbata z Japonii, kojarzona głównie z ceremonią parzenia herbaty chanoyu. Ma postać intensywnie zielonego pudru. Oferowana tutaj matcha najlepiej nadaje się do wypieków, koktajli oraz matcha latte.
Matcha, którą aktualnie mamy w ofercie naszego sklepu, pochodzi z okolic miasta Uji w prefekturze Kioto. Matcha powstaje po zmieleniu tencha – wysokogatunkowej herbaty pochodzącej z zacienianych plantacji, a więc uprawianej podobnie jak gyokuro, choć przetwarzanej w odmienny sposób. Prezentowana tutaj herbata najlepiej nadaje się do celów kulinarnych – ciast, słodyczy i koktajli. W naszym sklepie dostępna jest wyłącznie oryginalna, japońska matcha!
Matcha jest bogata w antyoksydanty, witaminy (zawiera szczególnie dużo witaminy C) i aminokwasy (teaninę). Ze względu na wysoką zawartość kofeiny, matcha, obok gyokuro, jest najbardziej pobudzającą z herbat.
To nie jest matcha, której szukałeś? W sprzedaży mamy wiele jej odmian! Oto one:
– Matcha Uji Premium – wysokiej klasy matcha z upraw ekologicznych, sprzedawana na wagę
– Matcha Kotobuki Organic – matcha bardzo dobrej jakości w przystępnej cenie, pakowana w puszki po 40g
– Matcha Karin Organic – matcha klasy premium, pochodząca z Kioto. Wspaniale świeża i kremowa, pakowana w puszki po 30g
– Matcha Seian Organic – najwyższej jakości matcha organiczna, nadająca się do przygotowania koicha, czyli najbardziej skondensowanej wersji matcha – puszki po 20g
Zobacz także wszystkie akcesoria do chanoyu – parzenia herbaty „po japońsku”.
Kraj pochodzenia: Japonia, prefektura Kioto
Matcha
bestseller – najlepsza do koktajli i wypieków
trwa wysyłanie opinii...