Liść Morwy Białej

Liść Morwy Białej – suszone i cięte liście morwy białej, rośliny wywodzącej się z Chin i wykorzystywanej w chińskiej medycynie ludowej. Morwa od dawna rośnie w Europie i napar z jej liści ma długą historię spożywania także w Polsce.
Liście morwy białej znane są między innymi jako pożywienie jedwabników, które przerabiają je na jedwab. Zawierają jednak także wiele cennych substancji i mają pozytywny wpływ na zdrowie. W liściach morwy białej można znaleźć witaminy z grupy B:
– niacynę (B3, witamina PP) – wpływ na układ nerwowy, wzmocnienie pamięci i poprawa koncentracji
– tiaminę (B1) – poprawia samopoczucie, relaksuje, ułatwia koncentrację, redukuje apetyt
– ryboflawinę (B2) – bierze udział w transporcie tlenu i produkcji krwinek
– pirydoksynę (B6) – redukuje skurcze mięśni, drżenie rąk i powiek, zapobiega tworzeniu kamieni nerkowych.
Napar z liści morwy polecany jest dla diabetyków i osób odchudzających się, bo blokuje trawienie części węglowodanów, które następnie zostają wydalone z organizmu bez przyswajania się. W efekcie liście morwy pomagają kontrolować odpowiedni poziom cukru i ograniczają tworzenie się tkanki tłuszczowej. Smak naparu z liści morwy białej można określić jako słodkawy i delikatny.
Kraj pochodzenia: Polska
Liście morwy białej znane są między innymi jako pożywienie jedwabników, które przerabiają je na jedwab. Zawierają jednak także wiele cennych substancji i mają pozytywny wpływ na zdrowie. W liściach morwy białej można znaleźć witaminy z grupy B:
– niacynę (B3, witamina PP) – wpływ na układ nerwowy, wzmocnienie pamięci i poprawa koncentracji
– tiaminę (B1) – poprawia samopoczucie, relaksuje, ułatwia koncentrację, redukuje apetyt
– ryboflawinę (B2) – bierze udział w transporcie tlenu i produkcji krwinek
– pirydoksynę (B6) – redukuje skurcze mięśni, drżenie rąk i powiek, zapobiega tworzeniu kamieni nerkowych.
Napar z liści morwy polecany jest dla diabetyków i osób odchudzających się, bo blokuje trawienie części węglowodanów, które następnie zostają wydalone z organizmu bez przyswajania się. W efekcie liście morwy pomagają kontrolować odpowiedni poziom cukru i ograniczają tworzenie się tkanki tłuszczowej. Smak naparu z liści morwy białej można określić jako słodkawy i delikatny.
Kraj pochodzenia: Polska
herbata:
funkcje:
region:
Parzenie
3-4g / 250 ml
96°C
10 minut
Liść Morwy Białej
smak
aromat
koszt dostawy w Polsce:
od 9 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
stały koszt dostawy zagranicznej:
UE 45 zł, UK 65 zł, Norwegia 100 zł, więcej »

OPINIE
Ann
smak 5.00
aromat
5.00
Są tak dobrej jakości, że smakują, jak dobre gyokuro.
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane



