TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka: 0 zł, koszt dostawy od 12 zł - do darmowej dostawy brakuje 150 zł
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
koszt dostawy od 12 zł - do darmowej dostawy brakuje 150 zł
do zapłaty 0 zł
KOD RABATOWY
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE

Lincang Shu Pu-erh 2010 (2016)

Lincang Shu Pu-erh 2010 (2016)
Lincang Shu Pu-erh 2010 (2016) – prasowany w „cegiełkę” dojrzały pu-erh z obszaru Lincang. Lekki, ale z pazurem. 

Czysty – słowo, które najlepiej oddaje charakter tego pu-erha. Materiał z czystych upraw bez zastosowania sztucznych nawozów i sztucznych środków ochrony roślin, poddany bardzo umiejętnej i czystej obróbce. To herbata, po której wyraźnie widać, że została przeszła krótszy proces dojrzewania (wo dui, potocznie fermentacji) niż większość współczesnych pu-erhów typu shu. Efektem jest klarowny, jaśniejszy napar, który zachował w sobie nieco dzikiej energii i „pazura” typowego dla pu-erhów surowych. 

Aromat zaparzonych liści przynosi na myśl suszone owoce, w pierwszym łyku można natomiast wyczuć trochę pieprzności, która szybko przechodzi w aksamitną strukturę naparu i słodki posmak. 

Do produkcji tej herbaty firma Zhong Qin wykorzystała materiał z roku 2010, jednak w formę kostki został on sprasowany w roku 2016. Kilkuletnie leżakowanie „luzem” pozwoliło tej herbacie wytracić wszystkie niepożądane aromaty, będące naturalnym efektem procesu dojrzewania drobnoustrojowego. 

Pochodzenie: Chiny, prowincja Yunnan, Lincang
Zbiory: 2010 (data prasowania lub pakowania: 10.04.2016

Masa netto cegiełki: 250 g
akcesoria:
region:
zbiory:
przeglądane