KLASYCZNA PREMIUM BIAŁA ŻÓŁTA ZIELONA ZIELONA Z DOD. OOLONG CZARNA CZARNA Z DOD. PU ERH ZIOŁA ROOIBOS OWOCOWA YERBA MATE AKCESORIA
Kamairicha Densho 2017
Kamairicha Densho 2017 Kamairicha Densho 2017

Kamairicha Densho 2017

Aromat:
     
(ocena: 0/5)
Smak:
     
(ocena: 0/5)
Asortyment:
Gramatura i cena:
Opis produktu
Kamairicha Denshō 2017 – niszowa japońska herbata zielona produkowana tradycyjnymi metodami i w małej ilości. 
 
Kamairicha to herbata zielona, której utlenianie zatrzymane jest poprzez prażenie, a nie parowanie (jak w wypadku sencha czy gyokuro). Mamy tu do czynienia z niezwykle aromatyczną herbatą, ale jednocześnie lekką w smaku, gdzie nuty pochodzące z prażenia nie przesłaniają świeżości młodych liści. Denshō znaczy „tradycyjny”, lub „przekazywany z pokolenia na pokolenie”.
 
Herbata pochodzi z pola pana Kajihary we wsi Tsuge w prefekturze Kumamoto. Do jej wyrobu pan Kajihara używa mieszanki trzech kultywarów: yabukita, okuyutaka i zairai. Daje to zbalansowany i wielowymiarowy smak, bo każdy kultywar wnosi do bukietu swoje charakterystyczne cechy.
 
Zbiory: początek maja 2017
Kultywary: yabukita, okuyutaka, zairai

Herbata pakowana oryginalnie w torebki zawierające 50 gramów liści.
Sposoby parzenia
3g/150ml wody
70-80°C
I 1-1,5 min; II 2 min; III 3 min
Oceny i opinie
Nikt jeszcze nie komentował tego produktu
Rekomendacje
Kraków, Floriańska 13, tel: 604 133 733,
Website Security Test