Autor Wątek: Shisha w Czajowni  (Przeczytany 8096 razy)

Offline KrakowCzajownia

• Nowy sympatyk
  • *
Shisha w Czajowni
« dnia: 06 Sierpień, 2014, 12:22:38 pm »
Zapraszamy na shishę do Czajowni - krakowskiej herbaciarni, w ofercie mamy melasę i tytoń w wielu smakach. Więcej szczegółów: http://czajownia.tumblr.com/

Offline odalisques

• Nowy sympatyk
  • *
Odp: Shisha w Czajowni
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Sierpień, 2014, 13:58:17 pm »
Nigdy nie zrozumiem łączenia herbaty z paleniem tytoniu. Z jednej strony szeroko opisywane w sklepie anynowotworowe właściwości tej pierwszej, z drugiej serwowanie klientom jednego z najsilniejszych czynników rakotwórczych naszych czasów. Obłęd.

I nie, szisza nie jest bezpieczniejsza w kontekście nowotworów niż palenie tytoniu w innych formach.

Offline Nandariel

• Nowy sympatyk
  • *
Odp: Shisha w Czajowni
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Sierpień, 2014, 12:08:25 pm »
Nie wiem jak Ty, ale ja herbatę piję głównie dla smaku oraz dla codziennego odprężenia (np. przy książce czy przed komputerem) - to, że herbata ma anynowotworowe właściwości, jak to napisałeś, jest tylko dodatkowym atutem. Równie dobrze mogła by nie mieć tych działań i tak bym ją pił :)

Co do shishy, sam nie palę tytoniu, a fajkę wodną paliłem może 2 czy 3 razy w życiu, więc na pewno nie jestem jej fanem. Ale nie popadajmy w obłęd, jeżeli kilka razy okazyjnie zapalisz shishę, to raka raczej mieć nie będziesz. Zresztą, jeżeli miałbym się przejmować tym, co jest zdrowe dla człowieka, a co szkodzi, to nie jadłbym pewnie nic co można kupić w sklepie.

To łączenie fajki wodnej wraz z herbatą ma raczej działać odprężająco, relaksująco. Wracasz z pracy, wstępujesz ze znajomymi do herbaciarni i zapominasz o wszelkich problemach życia codziennego.  
« Ostatnia zmiana: 09 Sierpień, 2014, 20:37:20 pm wysłana przez Nandariel »