Autor Wątek: Czajnik z termometrem.  (Przeczytany 22205 razy)

Offline rias

• Nowy sympatyk
  • *
Czajnik z termometrem.
« dnia: 05 Styczeń, 2013, 21:30:19 pm »
Witam. Od jakiegoś czasu jestem miłośniczką różnych rodzajów herbat. Jak wiadomo, parzy się je w różnych temperaturach. Chciałabym zakupić czajnik, który będzie miał miary odpowiednie do zaparzenia poszczególnych herbat.
Niestety, wszystkie, które znalazłam mają "niepełną miarę" i jeśli mają jedną, to nie mają innej. Potrzebuję takiego, który będzie miał od 40 stopni co 5 do 100st. Celsjusza. Czy wie ktoś może, gdzie mogę taki nabyć?

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
Odp: Czajnik z termometrem.
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Styczeń, 2013, 00:22:45 am »
Odpowiadający czajnik Twoim oczekiwaniom to aquagrad, czesto mozna go znalezc na wyprzedażach powystawowych egzemplarzy na portalach aukcyjnych.

Miałem jednak styczność z 10 takimi czajnikami i jednak ich nie polecam. Chyba że ktoś gotuje wodę raz dziennie, to może trafi na egzemplarz który pochodzi 6-9 miesięcy. Jeśli jednak gotujesz częściej to padają te czajniki jak muchy, serwisu gwarancyjnego brak.

Gdyby nie padały jak muchy to są wygodne w użyciu i sprawiają dobre wrażenie jako solidnych.

Obecnie mogę polecić boscha, ale ma on dwa minusy - jest głośno pikający, oraz zakres temperatur jest między 70-100 co 10 st. I tak go polecam bo nie ma lepszego obecnie.

Offline odalisques

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Styczeń, 2013, 03:33:01 am »
Szczerze polecam Russell Hobbs Thermo Select 15066-56, którego używam od ponad 2 lat. Regulacja 40-100, jeśli chodzi o funkcjonalność oraz użytkowanie to dla mnie praktycznie nie ma wad - a mam wysokie wymagania.

Ten model nie jest oficjalnie dystrybuowany na Polskę przez Russell Hobbs. W ciągu tych 2 lat z hakiem, zepsuł się raz, po ok. 14 miesiącach. Reklamację zrealizował mi ich partner w Polsce, VARTA Baterie Sp. z o.o., wysłałem, oddali pieniądze (ponieważ nie ma dystrybucji w PL, nie mogli wymienić).

Od tego czasu widziałem, iż model pojawił się w sklepie, który swoje produkty od Hobbsa obejmuje własnym serwisem - polecam zatem zakup tam, w celu uproszczenia ewentualnej wymiany w przypadku usterki. Był to redcoon.pl jeśli dobrze pamiętam.

Offline emichal

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Styczeń, 2013, 14:45:33 pm »
Szczerze polecam Russell Hobbs Thermo Select 15066-56, którego używam od ponad 2 lat.

Odalisques... możesz napisać jak przedstawia się kwestia sygnalizowania dźwiękiem w przypadku tego czajnika? Niestety głośne pikanie, o którym pisał Mariusz, dyskwalifikuje dla mnie czajnik.

Offline odalisques

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Styczeń, 2013, 01:12:34 am »
Ten model nie ma w ogóle sygnalizacji dźwiękowej.

Offline eko

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Styczeń, 2013, 15:36:04 pm »
Dla jednych brak sygnału może być minusem... Dla mnie dźwięk bosha to plus ;) Póki co (3 miesiące) sprawuje się ok.

Offline Anka_Nowa

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Sierpień, 2015, 16:15:31 pm »
Czajnik Botti z termometrem http://juppi.pl/prod-czajniki-elektryczne/botti-gl-b04e3b.html ma taką podziałkę, jaką szukasz. Ja go używam od kilku miesięcy i jestem zadowolona.

Offline marcel.mydlo

• Nowy sympatyk
  • *
    • kruk dług
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Październik, 2015, 09:11:40 am »
Czajnik Botti z termometrem http://juppi.pl/prod-czajniki-elektryczne/botti-gl-b04e3b.html ma taką podziałkę, jaką szukasz. Ja go używam od kilku miesięcy i jestem zadowolona.

hej nie można załadować strony, mogłabyś podesłac jeszcze raz linka,
ja właśnie szukam czajniczka!
udało mi się w koncu przestać pić kawę i chce/musze zastąpić ją dobra herbatką
herbata i mogę konczyć artykuł kruk dług

Offline kiraki

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Maj, 2016, 10:28:27 am »
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))