Hahaha ten cytat z internetu rozbawił mnie niemiłosiernie

.
Zęby pozostawione w coca-coli na 14dni jedynie ściemniały z powodu barwnika zawartego w coca-coli

były eksperymenty przeprowadzane, z mięsem również, ale to co innego, niema każdy inny gazowany i kwaśny napój to uczyni.
Rozpuszcza żołądek?

to co w takim razie robią z żołądkiem kwasy żołądkowe strach pomyśleć.
Mycie zębów po czymkolwiek kwaśnym jest złem, po jedzeniu czy piciu zawsze należy odczekać przynajmniej 20minut, aż ślina zneutralizuje wszelkie pozostałości i przywróci optymalne warunki w jamie ustnej.
E338- to kwas fosforowy właśnie
E150d- jest syntetycznym barwnikiem posiadającym również specyficzny zapach karmelu.
"Nadużywanie napojów gazowanych prowadzi do demineralizacji kości, rozwoju cukrzycy i zespołu metabolicznego, nadwagi, kofeina powoduje zaburzenie naturalnego rytmu snu."
Z tą demineralizacją to również bzdura. Przyczyną nadwagi natomiast jest owy cukier którego dużo również w tych niby herbatach.
Kofeina

tego nie skomentuje..
Czy zdrowsza od wody ŹRÓDLANEJ, a nie mineralnej jaką jest Żywiec Zdój?
Nie dlatego, że posiada dużo cukru. Jednak woda źródlana zdrową nie jest wypłukuje Ci związki mineralne z organizmu.
Sam lekarz poradził aby na kłopoty żołądkowe wypić szklankę coca-coli, a się polepszy, sprawdziłem to na własne skórze i rzec mogę, że to prawda.
Nie bronię coca-coli, bo jej cukier jest zły, ale nie jest gorsza, baa nawet jest lepsz niż te niby herbaty bez herbaty.
Kiedyś też myślałem, że jest taka zła niedobra, a jednak po poznaniu prawdy z tymi niby herbatami okazało się, że jest lepsza.