Wiem że macie swoje przemyślenia na temat usprawnienia sklepu, asortymentu i tego wszystkiego co by się przydało zmienić. O wielu rzeczach już wiemy i jest spora szansa że wkrótce wiele z tych propozycji zostanie wdrożonych, aby zarówno poruszanie się jak i cały proces wyboru i składania zamówienia był najbardziej optymalny mając na uwadze wszystkich.
Nie ukrywam że sam też mam mnóstwo pomysłów, niektóre muszą być tajemnicą ze względów "konkurencyjnych", ale zdradzę Wam choćby jeden na który ostatnio wpadłem - czekam oczywiście na opinie, mogą być też na privie.
Pomyślałem sobie że bardzo lubię niespodzianki które są bardzo przyjemne. Np. co pewien czas dostaję próbki na które wprost nie mogę się doczekać, nie wiedząc dokładnie co to będzie lub jak to będzie smakować. Z drugiej strony nie lubimy zbyt długo czekać a i wybór czasem dla niektórych jest zbyt duży i ciężko się zdecydować.
Dlatego też pomyślałem sobie (może być to propozycja zapewne bardziej dla stałych naszych wspaniałych odbiorców, którzy wiedzą i wierzą że potrafimy dobrze doradzić), że podzielę się Wami taką koncepcją wprowadzenia możliwości zamówienia herbat przez podanie preferencji i kilku parametrów.
Przy składaniu zamówienia określałoby się w 2-3 zdaniach swoje preferencje dotyczące danego zamówienia np. "Za 50 zł chciałbym kupić 5 herbat. Lubię zielone japońskie, uwielbiam Genmaiche ale chciałbym też smaczną herbatkę owocową najchętniej z wanilią..." Takie zamówienia byłyby przez nas "przerabiane" na właściwe zamówienie z konkretnymi herbatami. I tu byłyby 2 opcje - albo opcja niespodzianki, gdzie w oparciu o zaufanie do nas można byłoby oczekiwać na taką przesyłkę - albo opcja z potwierdzeniem - gdzie zamówienie byłoby przez nas dobierane, ale musiałoby być jeszcze zaakceptowane przez składającego zamówienie.
Mam świadomość że jest to pomysł dosyć niszowy - ale chciałbym znać Waszą opinię - czy sami chętnie skorzystalibyście z takiej opcji?