Źródlaną też trzeba zagotować?
No to jak można podgrzewać to super

Już myślałem, że to będzie taki problem jak z powtórnym zagotowaniem, czyli woda może się odtlenić. Więc rozumiem, ze mogę ją nawet 5 razy podgrzewać i będzie taka sama, tak? Nawet jakby spadła do 30 stopni, to do 85, czy 90 stopni mogę podgrzać?
Dzisiaj zrobiłem testy czajnika na 0,7l wody. Ustawiłem na podtrzymywanie do 75 stopni i czajnik zaczął podgrzewać po 21,5 min. Czyli prawdopodobnie po 21,5 min osiągnęła 70 stopni. Więc chyba jest ok. Choć spodziewałem się, że to będzie krócej trwało. Na stronie eherbaty jest info, że:
Woda w 3-4 min po zagotowaniu osiąga 90°C , w 12-14 min spada do 75°C
Tak też robiłem w normalnym czajniku. Zagotowywałem 0,7-1 litr wody i czekałem jakieś 15 min, aby uzyskać 70-75 stopni.
Z tym, że w tej informacji nie ma podanej temperatury i pewnie to dotyczy 1 szklanki, czyli, tak jak piszesz tanhayi, 250-300 ml. Wychodzi na to, że wcześniej zaparzałem herbatę w temp. ok. 10 stopni wyższej...
Chyba sobie jeszcze kupię termometr herbaciany, żeby mieć pewność

Jak ktoś ma jakiś i jest zadowolony, to będę wdzięczny za poradę
