To nie jest tak, że wszędzie akurat w mieście musi być tragiczna jakość wody.
To wszystko zależy od danego ujęcia, a przynajmniej dwie i wiem, że z jednej z nich woda jest naprawdę dobrej jakości.
Jednak żadnej wody tzw. kranówki również nie polecam pić bez przegotowania.
A jeśli idzie o picie wody, to również nie polecam tej z baniaków 5l i więcej oraz innej która jest wodą źródlaną (taka jest najlepsza do herbaty), a to dlatego, że podczas picia jej (a są to duże ilości) wypłukujemy minerały z naszego organizmu.
Najlepsza do picia jest woda mineralna.
A jeśli markę mam wymienić to jest nią:
Muszynianka
Muszyna
A jeśli chodzi o wody smakowe to najlepsza według mnie jest Magnesia, jeśli ktoś pił np. Grejpfrut-ową ten wie o czym mowa

(dostępna jeszcze jest pomarańcza i cytryna)
Jak napisał producent "Z dodatkiem wspaniałych owoców i ziół działających pobudzająco. Kompozycja owocu grejpfruta, guarany i żeń-szenia. Dodatkowo wyciąg z mięty i liści ginko, legendarnego drzewa długowieczności i mądrości działa orzeźwiająco na ciało i umysł. " .
Pyszna woda, a do tego nie jest chemiczna i posiada min. 200mg magnezu co jest bardzo ważne. A na upalne dni, schłodzona jest niesamowita. Pierwszy raz napiłem się jej jakieś 4lata temu w Mielnie, do dziś jest moją ulubioną.
Jeśli spotkacie ją w swoim sklepie to bierzcie bez zastanowienia
Troszkę zszedłem z tematu, ale woda jako woda do picia jest bardzo ważnym elementem naszego życia.