Jest dokładnie tak jak piszesz. Ta przestrzeń na pewno będzie miała wymiar niekomercyjny, ponieważ będzie sercem, centrum czegoś większego, o czym jeszcze nie pisałem.
Celów związanych z działalnością na tym polu jest wiele, do głównych można uznać satysfakcję z własnego rozwoju i nowych doświadczeń smaków, możliwości degustacji, dostępu do pozycji które mogą być trudne do ściągnięcia samemu ze względu chociażby na cenę czy ilość.
Dlatego też bardzo ważne będzie działanie każdej grupy, która będzie stanowiła najmniejszą organiczną wspólną przestrzeń w ramach których będzie podejmować decyzje w którą stronę bardziej chce się rozwijać.
Samo działanie w stowarzyszeniu będzie mogło mieć kilka płaszczyzn. Myślę że w centrum będą spotkania na których realnie będzie można doświadczyć herbat i porozmawiać, ale również będą sobie członkowie grupy przesyłać herbaty które zostaną pozyskane w ramach działalności stowarzyszenia. Oceniam że za niektóre trzeba będzie zapłacić (nikt na tym nie będzie zarabiał), ale może się też tak zdarzyć że np. ktoś zasponsoruje je.
Dodatkowo myślę że będziemy w stanie zrobić kilka zestawów koneserskich które po prostu ktoś będzie mógł kupić.
Bardzo ciekawą płaszczyzną zwłaszcza dla osób które nie będą chciały ponosić żadnych kosztów, np. ze względu na sytuację finansową ale nie tylko, będzie przestrzeń wolontariatu. Przy działalności będą potrzebni chętni do wykonywania czasem różnych działań - jak np. pomoc przy organizacji spotkań, wyjazdów, festiwalu oraz wiele innych akcji o których wkrótce napiszę. Takie osoby które będą pomagać w działaniach będą miały dostęp do herbat koneserskich zupełnie nieodpłatnie.
Co do zgłaszania chęci udziału w danych grupach - najlepiej będzie pisać do mnie mejla lub na priv. Już kilka osób się zgłosiło.