Herbata forum > Wszystko o sklepie eherbata.pl

Opinie o nowych torebkach

(1/4) > >>

mariusz:
Ponieważ jesteśmy na etapie wprowadzania nowych torebek, bardzo bylibyśmy wdzięczni za wyrażone opinie na ich temat, czy jest to faktycznie zmiana na lepsze (tak jak nam się wydaje).

Nowe torebki cechują się jeszcze lepszymi parametrami szczelności, brakiem konieczności klipsowania (co dla wielu osób bywało niewygodne), a przede wszystkim ich wygląd również po dotarciu zamówień na miejsce - pozostaje niezmieniony w porównaniu do torebek które dotychczas używaliśmy. Obecnie pracujemy też nad etykietą, aby lepiej komponowała się z nową torebką.

Tymah:
Mi bardzo odpowiadają, znacznie lepsze niż poprzednie - zarówno wizualnie jak i użytkowo.

Michał:
Muszę przyznać, że te nowe torebki są świetne. Po pierwsze są mniej delikatne, niż poprzednie, więc trudniej je zniszczyć, co czasem się przydaje. Po drugie oczywiście łatwiej je otwierać/zamykać bez ryzyka "zużycia" klipsu. Po trzecie są dużo bardziej szczelne od poprzednich, co jest przydatne zwłaszcza w przypadku rzeczy, na które niekoniecznie mamy puszkę, a troszkę poleżą w szafce. Wyglądają porządniej i bardziej profesjonalnie.
Na koniec, ażeby nie było tak cudownie jedna wada. Mam wrażenie, iż to ich spłaszczenie powoduje zmniejszenie pojemności. Możliwe, że to tylko subiektywne odczucie, ale po dotychczasowych zakupach nie jestem taki pewny. Np. pu erh mini toucha ledwo się do nich mieści. Czas pokaże jak się sprawią...

Popiół:
Mi zdecydowanie bardziej odpowiadają. Co do pojemności faktycznie może to jak są zbudowane negatywnie wpływa na to co mogą pomieścić. Np. są problemy z tymi wielko liściastymi herbatami jak Tai Ping czy Pai Mu Tan. Jak się jednak wyprofiluje odpowiednio spód to objętość znacznie wzrasta. Dużym plusem jest ich większa trwałość, gdyż poprzednie torebki jak były często i długo otwierane to się zniekształcały, i papier jak i folia zaczynały niszczeć.

ziomiwan:
Nowe woreczki/torebki są rewelacyjne.
Mocne, zamykane i co najważniejsze nie są przezroczyste, naprawdę super.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej