Autor Wątek: Dostawy  (Przeczytany 299408 razy)

Offline odalisques

• Nowy sympatyk
  • *
Odp: Dostawy
« Odpowiedź #150 dnia: 06 Czerwiec, 2013, 10:59:29 am »
A ja chciałbym się zapytać o herbaty japońskie wiosna 2013 - kiedy możemy się spodziewać dostawy? Zarówno sencha jak i gyokuro u mnie już na wykończeniu, a tu pustki w sklepie (za asatuyu nie przepadam) :( Nawet kokeicha nieobecna.

Offline tanhayi

• Ekspert
« Odpowiedź #151 dnia: 06 Czerwiec, 2013, 13:13:21 pm »
Są już ale nie ma na stronie;) Napisz maila;)
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #152 dnia: 07 Czerwiec, 2013, 09:08:26 am »
Bai Hao Yin Zhen jest już dostępne w naszym sklepie.

Co do japońskich pozycji - czekamy na Gyokuro które będzie za mniej więcej 2 tygodnie, może ciut wcześniej.

Z japońskich tegorocznych zbiorów jest już dostępna seria z Kyoto (oprócz sencha kyoto organic którą mamy z innego źródła)

Podstawowa Sencha dociera do nas dzisiaj.

Dzisiaj dotarła już do nas baaaardzo długo oczekiwana pozycja do robienia matcha latte na ciepło i na zimno. Nie mieliśmy jej 2 lata chyba.

Z ekspedycji herbacianej, przywiozłem wiele rzeczy - jednak tylko kilka pozycji z herbat będzie na sprzedaż - już teraz jak zamówicie Huang Jin Gui to otrzymacie specjalnie przeze mnie wyselekcjonowaną herbatę z Anxi.

Jeszcze będzie Dung Ting z Lugu w wersji nieprażonej - bardzo świeży i aromatyczny - wkrótce zostanie dodany jako jeden z pierwszych.

Jest jeszcze kilka pozycji jak Rou Gui z Wuyi które zostaną wystawione z moich ekspedycyjnych zakupów. Pozostałe zostaną najprawdopodobniej rozdzielone na mniejsze porcje i będą służyły jako wzory, lub będą prezentowane podczas spotkań herbacianych dotyczących konkretnych herbat.

Przywiozłem też kilkanaście czajniczków :) - wybierałem starannie, więc myślę że powinny się Wam spodobać. Z racji tego że większość jest po jednej sztuce, część najbardziej ciekawa zapewne zostanie wystawiona na aukcjach na allegro, na którym wkrótce po 7 latach nieobecności się znowu pojawimy.

Offline Naz

• Aktywny miłośnik
« Odpowiedź #153 dnia: 09 Czerwiec, 2013, 20:40:48 pm »
Panie Mariuszu, tak mniej więcej kiedy pojawią się te czajniczki?

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #154 dnia: 09 Czerwiec, 2013, 21:06:24 pm »
Do czwartku większość się pojawi.

Offline emichal

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 03 Lipiec, 2013, 16:51:18 pm »
A ja znowu czekam na Panyong Golden Needle :) Dajcie znać jak będzie.

(BTW na stronie widnieje jako dostępna na miejscu. W niedzielę pytałem w Czarce - nie było)

Offline Elczupakabra

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 12 Lipiec, 2013, 17:10:09 pm »
Witam,

Kiedy można się spodziewać dostawy Senchy w wersji podstawowej ?

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #157 dnia: 13 Lipiec, 2013, 11:41:16 am »
Z tego samego źródła, Sencha podstawowa ma być dopiero we wrześniu. Na tą chwilę jednak trwają poszukiwania alternatywnej Senchy Japońskiej która spełniłaby kryteria jakościowe i cenowe i stałaby się na te 2 miesiące podstawową Senchą. Kilka typów już mamy, jednak decyzja jeszcze nie jest podjęta. W przyszłym tygodniu jednak są szanse że się pojawi.

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #158 dnia: 26 Lipiec, 2013, 09:51:01 am »
udało się, jest już Sencha :) Chciałbym napisać że nie powinno jej na razie braknąć, jednak sądząc po popularności i zapytaniach które do nas kierowaliście - gwarancji nie dam. Niestety kupiliśmy jej najwięcej jak tylko mogliśmy, ile nam wydzielono z alternatywnej dostawy którą nasz zagraniczny hurtownik otrzymał.

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #159 dnia: 19 Sierpień, 2013, 21:01:59 pm »
Od dzisiaj są z nami między innymi: Lung Ching Supergrade, Xi Hu Lung Ching, Puerh 13 lat, An Ji Bai Cha, TGY Supergrade..

Offline Janusz

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 28 Wrzesień, 2013, 12:28:54 pm »
Witam, na początku  września kupiłem herbatę Tang Yang Gong Fu Black Tea. Bardzo dobra herbata, zarówno pod względem aromatu jak i smaku.
Niestety, ale już jej nie ma w sprzedaży. Kiedy będzie ?
Pozdrawiam
                  Janusz

Offline Naz

• Aktywny miłośnik
« Odpowiedź #161 dnia: 04 Listopad, 2013, 15:21:02 pm »
Kiedy można się spodziewać dostawy Xi Hu Lung Chinga, An Ji Bai Cha I Pu-Erha Królewskiego?

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #162 dnia: 14 Listopad, 2013, 16:07:16 pm »
Czekamy nadal na dostawę tych herbat. Sprawa się trochę skomplikowała, pomimo że przesyłka jest w Polsce, może się okazać że ją otrzymamy dopiero za 3 tygodnie...

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #163 dnia: 14 Listopad, 2013, 16:08:40 pm »
W zakresie Tang Yang Gongfu, możemy już nie mieć tej herbaty dokładnie takiej samej.

Offline jurek

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 07 Styczeń, 2014, 13:12:54 pm »
Czy jest jakaś szansa, żeby w najbliższym czasie pojawiło się Osiem Skarbów Shaolin?

Kompletuje zamówienie wśród kolegów z pracy i dwie, może trzy osoby chciałby wziąć bo zasmakowały w niej, a herbaty jak nie było (miesiąc temu) tak nie ma?