Bai Hao Yin Zhen jest już dostępne w naszym sklepie.
Co do japońskich pozycji - czekamy na Gyokuro które będzie za mniej więcej 2 tygodnie, może ciut wcześniej.
Z japońskich tegorocznych zbiorów jest już dostępna seria z Kyoto (oprócz sencha kyoto organic którą mamy z innego źródła)
Podstawowa Sencha dociera do nas dzisiaj.
Dzisiaj dotarła już do nas baaaardzo długo oczekiwana pozycja do robienia matcha latte na ciepło i na zimno. Nie mieliśmy jej 2 lata chyba.
Z ekspedycji herbacianej, przywiozłem wiele rzeczy - jednak tylko kilka pozycji z herbat będzie na sprzedaż - już teraz jak zamówicie Huang Jin Gui to otrzymacie specjalnie przeze mnie wyselekcjonowaną herbatę z Anxi.
Jeszcze będzie Dung Ting z Lugu w wersji nieprażonej - bardzo świeży i aromatyczny - wkrótce zostanie dodany jako jeden z pierwszych.
Jest jeszcze kilka pozycji jak Rou Gui z Wuyi które zostaną wystawione z moich ekspedycyjnych zakupów. Pozostałe zostaną najprawdopodobniej rozdzielone na mniejsze porcje i będą służyły jako wzory, lub będą prezentowane podczas spotkań herbacianych dotyczących konkretnych herbat.
Przywiozłem też kilkanaście czajniczków

- wybierałem starannie, więc myślę że powinny się Wam spodobać. Z racji tego że większość jest po jednej sztuce, część najbardziej ciekawa zapewne zostanie wystawiona na aukcjach na allegro, na którym wkrótce po 7 latach nieobecności się znowu pojawimy.