Herbata forum > Wszystko o sklepie eherbata.pl
Herbaciane nowości w eherbata.pl
wojtekitek:
Witam wszystkich!,
Mimo, że od dawna czytuję to forum, zwlekałem z zarejestrowaniem się.
Przyszła do nas Wiosna- idealny czas dla herbaciarzy. Pojawiają się nowe wiosenne herbaciane zbiory. Samoloty z Darjeeling już latają do Europy z nowymi plonami. W Chinach i Japonii rozpoczynają się (albo już trwają) zbiory.
Chciałbym by był to nasz forumowy wątek o świeżych, tegorocznych herbatach, które docierają do Państwa sklepu.
Panie Mariuszu, co Pan na to?
Bądźmy na bieżąco ;)
Wojtek
mariusz:
Pierwsze herbatki z wiosennych zbiorów będą mniej więcej za 2 tygodnie.. Myślę że będzie warto cierpliwie czekać. Wybór będzie od oolongów z tajwańskiego just make'a, po wiele chińskich zielonych smakołyków.
A odnośnie dłuższego czytania, to pora aby więcej osób zaczęło się ujawniać :), także witam na forum i przesyłam gratulacje za "odwagę" ;)
skierra:
Zielone herbatki z wiosennego zbioru (Lung Ching Supergrade,Xi Hu Lung Ching,Huang Jin Gui) oraz oolongi z Just Make (Bai Hao Oolong, King Hsuan, Dung Ti Oolong,Tsui Yu Oolong,Paochong, Mountain Oolong) są już dostępne w naszej Herbaciarni, zapraszamy do degustacji! :)
marta:
Super :) Zamówienie na wyżej wymienione herbatki już złożone, a teraz pozostaje cierpliwe czekanie ;) A tak przy okazji, to oolongi z Just Make są też z tych świeższych zbiorów? I czy są planowane w najbliższym czasie jakieś inne herbatki z wiosennych zbiorów?
mariusz:
Tak, to też są zbiory wiosenne - mają jeszcze prawie dwa lata ważności :)
Znajomy mówił mi że obecne zbiory na Tajwanie są bardzo dobre, że to dobry rok. Potwierdza się to w tych oolongach - przetestowałem wszystkie Just Make' i oprócz Tsui Yu, i muszę przyznać że zarówno Mountain Oolong zaskoczył mnie bardzo - swoim dynamizmem i zrównoważonością ale bez cienia goryczy (która była w poprzednim roku), Dung Ti niebywałym aromatem i wydajnością a King Shuan i Puszong wprost jak się delektuje to są z innej bajki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej